Burn-out & diabetes: een gevaarlijk duo

Wanneer vroeg iemand je voor het laatst hoe het met je gaat? Hoe jij je écht voelt? En neen, dat obligate openingszinnetje waarop de ander eigenlijk geen antwoord verwacht, telt niet mee! Ik durf erom te wedden dat ook jij diep in je geheugen moet graven. Nochtans waarschuwen experten al maandenlang dat de aanhoudende corona-miserie ons mentale welzijn flink onder druk zet. Heb je daar bovenop nog eens een chronische ziekte als diabetes? Dan is niet verwonderlijk dat je moraal soms flink onder het vriespunt keldert. Werk aan de winkel, want uit onderzoek blijkt dat het risico op een depressie bij T1 D’s bijna 50% groter is dan bij niet-diabeten.

  • Loop je vast en weet je niet hoe je weer vooruitkomt?
  • Voel je je alleen op de wereld en mis je mensen die je begrijpen?
  • Zie je jouw diabetes als een vijand die een gelukkig leven in de weg staat?

Geloof me, je bent niet alleen. Vandaag leef ik voluit, mét diabetes (en mét de COVID-19 pandemie). Maar dat is niet altijd zo geweest. Ik heb me jarenlang tegen mijn diabetes verzet, tot ik een joekel van een depressie op mijn bord kreeg en verplicht werd om mijn leven én kijk op diabetes te veranderden. Het begin van een lange zoektocht, mét resultaat. Gelukkig, gezond en vooral leuk leven met diabetes: het kan echt. Ik gun het jou ook! Maar die lange zoektocht? Die help ik je graag besparen!

Kom je er in je eentje niet uit? Durf op zoek te gaan naar hulp. Het is mijn missie om mensen zoals jou te tonen dat een gelukkig leven met diabetes leven wél kan.

Benieuwd naar mijn verhaal?

Vandaag beschouw ik mijn (diabetes)burn-out als  een geschenk, maar destijds zag ik het niet zo positief. Ik was 38 toen mijn lichaam me de rekening presenteerde. In deze blog vertel ik je mijn verhaal.

Ben je op zoek naar tips waar je meteen mee aan de slag kan? 

Je hebt altijd keuze: je kan kiezen om te leven met woede, wrok en teleurstelling of je kan beslissen om het anders te doen. In deze blog geef ik je een  aantal  TIPS  die mij vaak hebben geholpen als ik moeilijk kon kiezen.

“Je hebt altijd een keuze”

Ben je het beu om onder stress te staan? 

Ook zonder burn-out of depressie kan diabetes voor behoorlijk wat stress zorgen. In deze blog vertel ik je meer over diabetes destress.

Eens praten? Stuur me gerust een mailtje of boek een gratis kennismakingsgesprek. Ik geef je met plezier een duwtje in de rug zodat jij meteen aan de slag kan.

Liefs,

Charlotte

 It all starts with you…

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

 

Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.