Slim eten voor diabeten

De beste dokter staat in de keuken

De impact van wat je eet op onze gezondheid wordt vaak onderschat, en zéker bij diabetes.

Met slimmere keuzes breng je niet alleen je bloedsuikerspiegel in balans, maar verklein je ook het risico op ontstekingsreacties en complicaties en kan je zelfs je medicatie dosis verlagen. Geen onhaalbare adviezen maar praktische tips waarmee je dagelijks aan de slag kan bij je thuis.

Herken jij jezelf hierin?

 • Twijfel je voortdurend over wat je best wel én niet in je mond stopt?
 • Eet je elke ochtend hetzelfde snelle ontbijt en merk je daarna steeds een verhoogde bloedsuikerspiegel?
 • Ben je het beu om vaak dezelfde smaakloze maaltijd op je bord te zien liggen?
 • Begrijp je soms het effect van je voeding op je bloedsuikers niet meer?
 • Werk je voltijds en grijp je uit tijdsgebrek steeds vaker naar voorverpakte voeding?

Heb je behoefte aan een hoog energieniveau en stabielere bloedsuikers? Je lichaam voeden of vullen het maakt een groot verschil: slimmere eetgewoontes aanleveren, daar draait het om! En ik ben het levende bewijs.

Ben jij de persoon die de diagnose diabetes heeft gekregen en juist nu alleen maar extra gemotiveerd is om je leven zo goed mogelijk in te richten, met goede voeding en daardoor dagen vol energie? Dan is het traject “Slim eten voor diabeten” echt iets voor jou.

Met behulp van het online traject leer je welke voeding jou helpt bij een beter diabetesmanagement. De informatie die je krijgt is gebaseerd op mijn eigen jarenlange zoektocht en orthomoleculaire studies die ik heb gevolgd.

Zelf kreeg ik de diagnose diabetes type 1. Bij de diagnose van diabetes hoorde ik amper 10% van waar het in het diabetesleven écht om draait.
Vandaag weet ik gelukkig welke voeding écht bij mijn diabetes past. En die kennis deel ik héél graag met jou.
Want geen enkele diabeet verdient die voortdurende, uitputtende strijd met schommelende bloedsuikers en dagelijkse ritten op de glucoserollercoaster. 

Ben je klaar om je te verdiepen in hoe voeding je verder helpt?
Ben je klaar om met échte voeding (lees: gezonde en onbewerkte voeding ) aan de slag te gaan?
Ben je klaar om met kleine stapjes jouw doelen te bereiken en jouw leefstijl onder de loep te nemen?

Dan is dit traject écht iets voor jou!

Dit traject richt zich op vooral op voeding, waarbij je inzichten krijgt over het Westers voedingspatroon en stabiele bloedsuikers maar vooral héél veel tips en tricks krijgt waarmee je dagelijks aan de slag kan. Ga jij je lichaam voeden of vullen als je op lange termijn gezond wil blijven, complicaties verminderen en bruisen van (meer) vitaliteit en energie?

Schrijf je dan in voor het traject “slim eten voor diabeten” want de beste dokter staat in de keuken.

 • 7 video-opnames
 • 6 online live Q&A’s via Zoom
 • Inclusief een ondersteunende gesloten Facebook-community met gelijkgestemden die hetzelfde doormaken als jij, waar je met je vragen terecht kan en steeds kan reken op een waardevol antwoord van mezelf of een diabuddy.
 • Handige hand-outs, receptenbundels, extra video’s , spiekbriefjes voor in de supermarkt en zoveel meer.
 • Toegang tot de online Diabetes Academy via jouw persoonlijke login.
 • Een werkmap vol waardevolle info waar je de rest van je leven voordeel uit haalt.

  Waarom zou jij het programma ‘Slim Eten voor Diabeten’ volgen?

Inschrijven

Startdatum: 25 april 2024

Wil je weten of dit groepstraject geschikt voor jou is?

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bespreken we vrijblijvend het verloop van het groepstraject en kiezen we welk coachingstraject mogelijks het best voor jou past. Iedereen heeft andere doelen en het is belangrijk dat we hier rekening mee houden.

Slim eten voor diabeten:

 • 7 online video-opnames
 • 6 online live Q&A’s
 • Toegang tot de online Academy
 • Coaching werkboek
 • Wekelijkse opdrachten
 • Eetdagboek
 • Receptenbundels
 • Boodschappentips
 • Boekentips

Meer info

Dit online groepstraject over voeding leert je in 7 sessies hoe je het anders kan doen!

 • Krijg inzicht op de do’s en don’ts van het Westers voedingspatroon.
 • Leer je bloedsuikerspiegel begrijpen en ontdek alles over de impact van voeding.
 • Ontdek hoe je meer gezondheidsvoordelen uit je voeding haalt en je weer energie vindt.
 • Krijg je meer inzicht in de macro-ingrediënten.
 • Breng variatie in je eetpatroon met nieuwe tips en tricks.
 • Begrijp eindelijk wat je beter wel/niet kan eten.
 • Laat je inspireren met eenvoudige en lekkere, diabetesproof recepten.
 • Voel je de verbinding met anderen die met dezelfde vragen als jij worstelen en leer van elkaar.

Je ontdekt het stap voor stap in dit online traject

Slim eten voor diabeten groepstraject

€ 495 excl. btw

Stop de glucoserollercoaster en stabiliseer je bloedsuikerspiegel

Groepssessies via Zoom 7 online video-sessies
Toegang tot de online Academy
Coaching werkboek
Wekelijkse opdrachten
Eetdagboek
Receptenbundels
Boodschappentips
Boekentips
Schrijf je in voor Slim eten voor diabeten’!

Startdatum: 1 februari 2024

Wat zeggen de deelnemers die jou voorgingen?
 • “Ik heb zoveel nieuwe dingen gehoord!”
 • “Ik voel me zoveel energieker sinds ik anders eet.”
 • “Deze sessie was het leukste van mijn dag.”
 • “Dankzij Charlotte heb ik het plezier van koken herontdekt.”
 • “Mmm … dat ziet er lekker uit, heel het gezin is al enthousiast.”

Carol

Bij aanvang van dit traject stond mijn HBA1C op 8% (begin 2021), op vandaag sta ik op 6,4%. Mooi toch? Maar dit cijfer is zoveel meer dan een cijfer …

Sinds ik het traject volgde voel ik mij zoveel beter, zoveel vrijer, zoveel fitter, zoveel scherper.

Lees de volledige testimonial

De kennis die je opdoet geeft je zoveel meer rust in je dagelijkse voeding. Je bent niet meer de hele dag aan het eten en krijgt weer vertrouwen in jezelf en lichaam.

Ik vind Charlotte een hele fijne coach en dit komt door haar ervaring en de kennis die zij heeft. Iemand die je begrijpt, omdat ze in hetzelfde schuitje zit.

Lees de volledige testimonial

Anne

Door dit programma heb ik handige tips en trucs gekregen waardoor ik de suikers veel beter heb kunnen vatten.

Maggelien 

Mijn verwachtingen over dit programma zijn overtroffen. Door de tips en tricks heb ik nu een veel beter gevoel. Ik heb veel geleerd wat ik in het ziekenhuis niet heb gehoord.

Femke

Ik had al kennis over de impact van voeding op je bloedsuikers, maar dit programma heeft me ook een hoop nieuwe kennis gegeven. Door wat je me heb geleerd gaan mijn suikers heel goed!

Noortje

Ik zou dit traject zeer zeker aanbevelen aan anderen! Niet alleen voor mensen met diabetes type 1. Je leert hoe je met het aanpassen van je voedingspatroon van alles en nog wat kunt vermijden. Ontstekingen, vermoeidheid die uitmondt tot depressies, burn-out. Alle info is zo zo interessant en zo belangrijk.

Wendy

Door de steun in de groep weer je dat je er niet alleen voor staat. Door het programma heb ik weer het gevoel van die kleine successen ervaren, na jaren frustratie. Geweldig gevoel.

Charlotte is echt ‘echt’ en het feit dat ze ervaringsdeskundige is, is van onmiskenbaar belang!

Karolien

Dankzij dit traject is mijn HbA1c in korte tijd gedaald van 51 naar 42. Dat heb ik nooit eerder gehad en had ik ook nu niet durven hopen. Als aanvulling op het groepstraject vond ik de 1-op-1-gesprekken ook erg fijn, zodat we echt specifiek op mijn situatie konden inzoomen.

Judith

Tevreden klanten

Beste Charlotte, ik wil je heel erg bedanken voor alle inzichten en informatie die jij gegeven hebt. Ook zijn mijn waardes al een stuk stabieler.
Groetjes Esther 🙂

Esther (NL)

Na heel wat jaren diabetes denk je alles wel te weten, tot ik aan de cursus begon. Na 16 jaar krijg ik nieuwe inzichten, andere eetgewoontes en leer ik hoe ik hiermee mijn diabetes nog beter kan managen. En mijn lichaam is je ook dankbaar, die krijgt ineens enorme ladingen met verse en verschillende groentes binnen en daarbij dan ook nog mooiere waardes. Ik ben benieuwd wat we komende weken nog meer gaan leren!

Myrthe (NL)

Al na 2 sessies merk ik het verschil door toe te passen wat ik in deze cursus leer! Ik heb al 20 jaar diabetes en heb toch al heel wat gehoord wat ik nog niet wist en wat echt verschil maakt. Ik ziet iedere week klaar met heel veel zin in de volgende sessie. Charlotte brengt je inzichten maar verteld niet dat je het zo moet doen. Eerder van test het eens uit, heel fijn. Een groepje gemotiveerde diabeten uit België en Nederland bij elkaar, helemaal leuk!

Susanne (NL)

Best wel veel informatie die op me afkomt… Evens ook wel wat confronterend, ergens denk je na al die jaren diabetes al heel erg veel te weten, maar eigenlijk blijkt het dat ik nog veel informatie mis(te). De info die ik in het ziekenhuis kreeg was niet voldoende om de resultaten te behalen die ik nu wél behaal. Ik hoop dat het me net als bij jou lukt om stabielere waardes te verkrijgen, maar ik merk nu al verschillen op. Bedankt al voor jouw geduld tijdens de bijkomende privé sessies. Slim eten voor diabeten was een échte eye opener!

Katrien (BE)

Charlotte zet de kennis die er al een tijdje was op een rijtje voor mij. Je frist ze terug op en ik kijk nu ook met deze kennis naar mijn eigen lichaam/leven. Dan zitten er nog nieuwe zaken bij die ik totaal ook nog niet wist. Ik kan proberen en zelf uitzoeken met de tools die je aanbiedt wat werkt voor mij. In de sessies maak je dan ook tijd vrij om de vorige sessie te bespreken met heel de groep en ook dat we van elkaar tips kunnen opsteken. Ook onze vragen ga je niet uit de weg en besteed je aandacht aan. Je presentatie is duidelijk en goed onderbouwd waardoor ik deze in het dag dagelijkse leven erbij kan nemen en kan toepassen.

Cynthia (BE)

Mijn nieuwsgierigheid werd door de informatie ruim bevredigd. Het samenwerken met de groep was een nieuwe ervaring, die ook weer inzicht bracht. Dank Charlotte voor het delen van al deze kennis, je enthousiasme is een bron van inspiratie voor me, ik voel me hier rijk mee.

Ingrid (NL)

Liever 1:1 diabetes coaching?

Wil je graag aan de slag met het creëren van een leven waar jij blij van wordt?
Ben je op zoek naar inzichten in jezelf en jouw bloedsuikerspiegel
en wil je weten hoe ik jou daarbij kan helpen?

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.