Recepten voor diabetes

Bloemkoolpuree met garnaaltjes

Het mooie van bloemkool is dat het zo’n veelzijdig ingrediënt is met een stevige, vlezige textuur. Bloemkoolpuree is net zoals bloemkoolpizza, bloemkoolrijst en bloemkool couscous een populair bloemkool gerecht. Deze gerechten zijn zo populair geworden door de toenemende vraag naar gezonde en koolhydraatarme alternatieven voor producten voor meer koolhydraten. Het is nu zelfs mogelijk om kant-en-klare bloemkoolrijst te kopen in de…

Lees verder

Torentje van tonijn, avocado en komkommer

Wist je dat avocado geen groente is maar tot de fruittachtigen behoort? Het is dan ook een uitzondering Avocado is een vrij unieke vrucht, ja inderdaad avocado is fruit en behoort dus niet tot de groentesoorten. Hoewel het meeste fruit voornamelijk uit koolhydraten bestaat, bevat avocado erg veel gezonde vetten. Talrijke studies tonen aan dat deze vrucht krachtige gezondheidsvoordelen heeft.…

Lees verder

Oerbrood

Mis je ook soms eens een lekker stukje brood en wil je nadien niet op de bloedsuikerrollercoaster zitten? Eerder deelde ik al het receptje voor de low Carb broodjes maar dit is alvast zeker ook een waardig alternatief voor jouw dagelijks brood. Heerlijk om een plakje van te eten bij je ontbijt, of (lunch)salade, of gewoon lekker met een heerlijke kom…

Lees verder

Gegrilde sardines

Sardines kan je het hele jaar door kopen, ze hebben geen specifieke kuitperiode. Deze kleine visjes zijn zeer smaakvol en bevatten minder zware metalen dan grotere vissen. Het is bovendien een heerlijk en zeer goedkoop visje die je in veel gerechtjes kan verwerken. Je kan dit als voor- of hoofgerecht in de ochtend of middag maken zodat je het alleen…

Lees verder

Courgetti Vongole

Een ideaal feestelijk gerechtje voor wie postprandiaal een stabiele bloedsuiker wil.  Courgetti is een gezond koolhydratenarm gerecht. Het zijn courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.  Ik ben altijd een échte fan geweest van een lekkere spaghetti vongole, maar sinds ik ‘diabeetsproof’ eet is dit dus een NO GO! Snel maakte ik variaties met courgettenslierten in plaats van spaghetti.  Ik vind…

Lees verder

Zelfgemaakte kippenbouillon

Ik ben een echte soeptrien. Je mag me steeds verrassen met een heerlijke kom vers gemaakte soep. Deze keer gaat mijn voorkeur naar zelfgemaakte kippenbouillon. Kippenbouillon is super lekker en staat bovendien al eeuwenlang bekend als dé basis voor het helen van je darmen. Het vlees en gebeente van gezonde, biologische kippen bevatten een geweldige hoeveelheid aan micro-nutriënten, aminozuren, antioxidanten…

Lees verder

Low Carb of Keto broodjes met amandelmeel

Bakken zonder meel is heel anders dan met elastische gluten deeg maar daarom niet minder lekker. Deze broodjes kan je perfect op voorhand bereiden en vervolgens bewaren in zakjes per 2 of 3 stuks in de diepvries. Ik haal ze uit wanneer ik zin heb en steek de broodjes even in de oven. Ideaal om op een gezellige zondagochtend jullie…

Lees verder

Gebakken zalm met groentenslingers en een Tzatzikisausje

Aardappels, witte rijst en pasta laat je links liggen in de supermarkt als je net zoals mij koolhydraatarm winkelt. Wedden dat je geen seconde meer twijfelt als je proeft hoe deze heerlijke gerechten smaken en bovendien je bloedsuikerspiegel héél weinig gaan beïnvloeden? Gebruik pure voeding, (bio)groenten en verse tuinkruiden om je gerechten te pimpen. Groentenslingers zijn steeds een goed idee…

Lees verder