Recepten voor diabetici

Vanuit mijn achtergrond als Orthemoleculair therapeut en mijn eigen levenservaring, ontdekte ik dat ik niet gelukkig werd van het klassieke voedingsadvies.
Het putte me uit en zorgde ervoor dat ik op de glucoserollercoaster terechtkwam en dus heel veel hypo’s en hypers had, elke dag opnieuw.

Intussen weet ik dat het anders kan.
Voor alles wat je lichaam doet, heeft het namelijk grondstoffen en energie nodig. Die komen via de voeding je lichaam binnen.
Door te kiezen voor pure voeding ontdek je vanzelf het positieve effect ervan.

Alle recepten op deze pagina zijn ‘diabetesproof’ en hebben weinig impact op jouw bloedsuikerspiegel.

Smakelijk!

Eneyngi champignons in julienne voor pasta carbonnara

Eneyngi champignons in julienne voor pasta carbonnara

Waan je even in het mooie Italië met deze overheerlijke pasta carbonnara! Geheel #ketoproof en dus vriendelijk voor onze #bloedsuikers! Voor dit receptje ben ik creatief geweest en vervang de pasta voor eneyngi champignons in julienne. Wat heb je nodig ? 555 kcal 25 g KH (per portie) 114 kcal 5.1 gr KH (per 100g)

Fruitige herfstpunch met stevia

Fruitige herfstpunch met stevia

De zomer zit er alweer op! Dat betekent dat het weer tijd is om een versnelling hoger te schakelen. Het werk draait op volle toeren, de kinderen moeten naar school, de hobby’s starten weer op… Even wennen, nietwaar? Probeer om tijdens de septemberrush voldoende tijd voor jezelf in te plannen. Me-time is zo belangrijk! Een perfecte mini-break? Een halfuurtje genieten met een lekkere punch (en een…

De tortilla’s!

De tortilla’s!

De impact van wat je eet op onze gezondheid wordt vaak onderschat, en zéker bij diabetes. Zelf heb ik ontdekt dat het verminderen van koolhydraten een eerste stap was om die bloedsuikerspiegels te in range te houden. Uiteraard zijn er 101 factoren belangrijk die de bloedsuikers beïnvloeden en wat je in je mond stopt is enorm belangrijk.   Genieten en lekker…

Gebrande prei met kokosmelk en amandelen

Gebrande prei met kokosmelk en amandelen

Dit heerlijk gerechtje maakte ik in samenwerking met chef Stefaan De Proft- restaurant Pacht 26. “Chef/sommelier Stefaan is steeds op zoek naar lekkers. Zo reist hij regelmatig naar Oost-Europa om zijn mooie wijnkaart te stofferen. Ook de vroegmarkt kent geen geheimen voor hem. Het stimuleert zijn creativiteit, dat merkt u aan de subtiele combinaties en verbazende smaken. De plezier-kwaliteitverhouding is…

Lijnzaad crackers

Lijnzaad crackers

Ben je op zoek naar een alternatief voor brood? Dan ben je hier aan het juiste adres! Lijnzaadcrackers zijn heel gezond en bevatten erg veel vezels en een grote hoeveelheid gezonde vetten. Lijnzaad is een bruin, plat zaadje van de vlasplant en is een bron van vitamines, mineralen, voedingsvezels en essentiële omega 3-vetzuren. Het zou niet alleen de spijsvertering en de stoelgang bevorderen, het…