mijn-verhaal-1

Mijn verhaal

Veertien was ik toen de diagnose type 1 diabetes klonk.
‘Zo moeilijk is het niet’, susten de artsen. Die bloedsuikerspiegel op punt houden zou best meevallen.
Als diabeet mocht ik bovendien alles eten. ‘Het liefst light, mager en vijf keer per dag.
Met bijhorende insulinedosis, aangepast aan je koolhydratenintake.’
Haalbaar, toch?

Niet voor mij.
Stemmingswisselingen, vermoeidheid, nervositeit…
Naarmate ik ouder werd, zat ik steeds minder goed in mijn vel. Het kostte me – de lekkerbek die ik ben – heel wat moeite om de ‘juiste’ voeding te eten. Mijn bloedsuikerspiegel schoot alle kanten op, mijn gemoed volgde.

In 2016 ging het spreekwoordelijke licht uit. Mijn lichaam was op. Ik was op, en dat kon ik niet enkel op een veeleisende job steken. Ook mijn gezondheid vergde al 23 jaar lang het uiterste van me.
Elke dag opnieuw. 24 op 24, 7 op 7 voor de rest van je leven. Zonder vrije dag.

Mijn burn-out kwam me iets vertellen. Hij dwong me om stil te staan bij wat anders moest. Liet me nadenken over wat ik anders wou.

Ik had genoeg van de hoge insulinedosissen die mijn bloedsuiker stabiel moesten houden, maar me eigenlijk op een glucoserollercoaster deden belanden. Ik gruwelde van het idee dat diabetes op eender welk moment mijn leven in de war kon sturen. Mijn lichaam blokkeerde. Ik moest en zou mijn leven én gezondheid weer in eigen handen nemen.

Daarvoor zag ik maar 1 oplossing: mijn eigen dokter worden, op zoek naar hoe ik van mijn diabetesburn-out kon herstellen. Het begin van een heuse ontdekkingsreis. Ik vond geen coach die me in dit proces kon begeleiden. De steun van het klassieke zorgsysteem gaf me onvoldoende support, ik miste iemand die me supporterde aan de zijlijn en die vanuit eigen ervaring de pijn kon voelen. Zo ontdekte ik mij missie en ontstond het idee om diabeteslifestylecoach te worden. 

De opleiding ‘Orthomoleculaire gezondheidszorg in Gent’ was een belangrijke eyeopener. Met mijn eigen ervaringen als toetssteen leerde deze studie me op een holistische manier naar diabetes kijken. Ze toonde me de weg naar kPNI (klinische neuro-immunologie), een erkende wetenschap die focust op de wisselwerking tussen vijf systemen die je gezondheid bepalen: de psyche, het zenuwstelsel, de hormoonhuishouding, het immuunsysteem en sociologische factoren. Ziekte houdt je vaak en spiegel voor. Het stimuleert je om je leven anders aan te pakken en op zoek te gaan naar oplossingen die je vooruit kunnen helpen. 

mijn diabetes verhaal

Bij een chronische ziekte is de balans tussen deze systemen zoek.
kPNI helpt ze weer in evenwicht te brengen en zo je gezondheid te herstellen.
Het heeft mijn kijk op diabetes veranderd.
Leven met een chronische ziekte is topsport.

Iedere dag opnieuw vraagt het je volle aandacht. Maar met de juiste levensstijlaanpassingen en mentale kracht kruip jij weer achter het roer.

De tijd dat diabetes mijn leven bepaalde, ligt achter me. Ik kies mijn eigen koers.
De toekomst lacht me toe.
Dat gun ik jou graag ook.
Als lotgenoot wil ik een bron van inspiratie zijn. Jouw grootste supporter.

Als orthomoleculair therapeut en gecertificeerd lifestylecoach wil ik je de weg tonen naar levenslang diabetesmanagement.
Op deze website, met mijn blog en coachingprogramma’s bied ik je oplossingen aan, zodat jij niet meer langs de zijlijn hoeft te staan.
Die ondersteuning heb ik zelf gemist, toen ik als jong meisje de diagnose kreeg, voor het eerst op kot ging, trouwde, mama werd…Want met diabetes is het nét allemaal ietsje anders.

Ik leer je weer vertrouwen op je lichaam en leer je kansen zien in plaats van beperkingen zodat je mét diabetes gelukkig in het leven staat. 

Ga je samen met mij op ontdekkingreis? Ik beloof je dat het de moeite waard is. 

It all starts with you!

Charlotte

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.