Wereld Diabetes Dag 2018

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag: een dag waarop diabetes in de spotlights staat. En dat is nodig, want in België durven heel wat diabeten amper over hun ziekte praten. Laat staan over de impact die de ziekte op hun leven en dat van hun familie heeft.

Diabetes heb je nu eenmaal nooit alleen. Het beïnvloedt het leven van iedereen die dichtbij jou staat. Niet verwonderlijk dus dat de Wereldgezondheidsorganisatie en de Internationale Diabetesfederatie dit jaar ‘Familie’ als centraal thema voor Wereld Diabetes Dag kozen.

Zonder de steun van mijn familie zou ik niet staan waar ik vandaag sta. Ik heb me immers niet altijd zo geweldig gevoeld.

Drie jaar na de geboorte van mijn dochter voelde ik me leeglopen. Ik sleepte mezelf doorheen de dag, had vreselijk buikkrampen en dramatische bloedsuikerwaarden.

Vijf hypo’s per dag? Het was dagelijkse kost. Mijn lichaam én hoofd waren op.

Na een gesprek met mijn arts namen mijn man en ik een drastisch besluit: om vooruit te kunnen, moest ik een stap terugzetten van mijn hectische leven. Als moeder van twee geweldige kinderen, met een veeleisende job bij een multinational én een echtgenoot die voor z’n werk de wereld afreist, stond het woord ‘pauze’ niet in mijn woordenboek.

Maar deze keer had mijn lichaam aan de noodrem getrokken. Ik had geen andere keuze dan naar mijn lichaam luisteren.

Met vallen en opstaan ben ik uit het dal geklauterd. Dat was me niet gelukt zonder de steun van mijn dreamteam. Mijn gezin en familie hebben altijd blindelings in mij geloofd en daarvoor kan ik hen niet genoeg bedanken.

Ik wens jou net zo’n uniek dreamteam toe als het mijne, want met diabetes heb je dat vangnet écht nodig.

 

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?
Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.