Het idee van de 8 leefstijlpijlers waren een echte eye-opener

 

De eerste jaren na mijn diagnose DT1 deed ik wat het diabetesteam van het ziekenhuis me aanraadde. Koolhydraten tellen en spuiten. Ik kreeg een KH-ruilwaarden boekje mee naar huis waarin stond hoeveel boterhammen, frieten, croissants en andere voeding gelijk staan aan 1KH portie. Zo moest het wel lukken. Al snel merkte ik dat het niet zo simpel was. Ik kwam steeds met veel vragen op consultatie. Ik kreeg echter nooit duidelijke antwoorden. Heel frustrerend!

Volgens de educatoren deed ik het goed.

Ik moest me volgens hen geen zorgen maken. Waarom was ik dan altijd zo moe en prikkelbaar? Een gesprek met de psycholoog van de dienst endocrinologie zou me volgens hen helpen in het aanvaardingsproces.

Hoe langer hoe meer ging ik zelf op zoek naar info over DT1

Ik begon eerst met de voor de hand liggende KH zoals boterhammen, rijst en pasta te minderen. Mijn BS reageerde hier natuurlijk onmiddellijk op. Voortdurend hypo’s. Volgens de prof was dit een gevaarlijk dieet en raadde me aan opnieuw KH te eten. Ik was niet akkoord.

Mijn leven werd een zoektocht naar antwoorden. Een obsessie, en dus een voltijdse job! Heel vermoeiend…

Enkele jaren geleden volgde ik uit interesse een online traject bij een hormoonfactor coach. Leefstijl en klachten werden 8 weken lang 1 op 1 besproken. Ik heb zoveel geleerd van deze vrouw. Het belangrijkste is zonder twijfel dat je alleen zelf weet hoe het met je lichaam gaat. En dat je ernaar moet luisteren. Ik startte op eigen houtje met een KH arm eetpatroon en vertelde hierover niets tegen de dokters. Omdat mijn BS weer daalde, werd mijn basaal insuline aangepast zonder veel uitleg. Stabiele BS als gevolg. Maar ik bleef ontevreden en was vaak gestresseerd.

Een dik jaar geleden kwam de crash, een diabetes burn-out

Alsof het zo moest zijn, kwam ik op sociale media Charlotte, diabetes lifestyle coach tegen. Ik boekte vrijwel onmiddellijk een kennismakingsgesprek. Hoewel het volgens familie en vrienden overbodig leek een diabetes coach onder de arm te nemen, was het voor mij een laatste poging om nòg dieper in te kunnen gaan op wat voeding met mijn lichaam doet. Begeleiding door een ervaringsdeskundige, een expert! Doorheen onze gesprekken werd het me duidelijk dat ik al heel veel wist over het wat en hoe van voeding. Wat Charlotte mij heeft doen inzien, is dat er zoveel meer bepalende factoren zijn wat maakt of je BS stabiel is of niet.

Het idee van de 8 leefstijl pijlers waren een echte eye-opener

Wat ben ik blij dat ik toch gestart ben met de groepscoachingSlim eten voor diabeten’ en de 1 op 1 gesprekken met Charlotte. Ervaringen delen met andere diabeten, dat is wat ik zo miste, waardoor ik ondertussen ook in het membership programma zit. Ik kijk elke maand uit naar de online samenkomst, die me inspireert. Hoewel ik het nog steeds moeilijk heb met het aanvaarden van mijn ziekte, haal ik hier veel motivatie en doorzettingskracht uit.

Sofie

Sofie volgde het  Slim eten voor Diabeten en het membership traject.

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

 

Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.