De beste investering die je kan doen is in je gezondheid en mindset.

Gezond eten, sporten, slaap en het effect van de macronutriënten op je lichaam waren voor mij niet onbekend. Mijn hele leven draaide om sporten, gezond eten, voeding preppen en goed voor mijn lichaam te zorgen. Augustus 2015 wilde ik even tijd voor mezelf. Vanwege heftige privéomstandigheden ben ik met een vriendin op vakantie gegaan naar het zonnige Gran Canaria. Normaal gesproken kreeg ik altijd  complimenten als ik terugkwam van vakantie; ‘wat ben je lekker bruin, wat zie je er goed uit!’ Maar dit keer was het anders; ‘wat heb jij gedaan? Wat ben je mager en bleek!’ En dat was voor mij het signaal dat er iets mis was…

Ik had het gevoel dat er een beestje in mij zat die mij van binnen aan het opeten was. Op het moment dat ik niet meer van de bank af kon komen, en zelfs een oude vrouw mij tijdens het fietsen dat weekend inhaalde, ben ik toch maar naar een huisarts gegaan. En daar stond ik dan op de weegschaal met 48kg. Met spoed moest ik naar het ziekenhuis, maar ik wist nog niet goed waarom.

Van kerngezond naar chronisch ziek

Wie, ik? Die altijd gezond at, een superfit lijf had, in topconditie was en in de bloei van mijn leven. Daar lag ik dan ruim een week op de medium care. Met verzuurd bloed, een kaliumtekort en de rest weet ik niet meer, want alles is voor mij als een film voorbij gegaan. Maar tijdens die film voorbij gegaan. Maar tijdens die film werd mij wel duidelijk dat de artsen diabetes type 1 hadden gediagnosticeerd. Ik was echter al bezig met de gedachte wanneer ik weer weg kon, hoe ik dit kon combineren met school en wat er ging gebeuren met mijn fysiek. Want destijds was ik ook aan het trainen voor mijn beste fysiek ooit en stond ik aan het begin van de start voor mijn afstuderen.

Door de heftige privéomstandigheden, ziekenhuizen wissels en meerdere verhuizingen heb ik diabetes nooit echt een plekje kunnen geven. Ik was vooral uitgeput, bezig met mijn toekomst, school en sporten. Ik ging maar door, ten koste van alles.

Verandering in mijn leven met diabetes

In 2016/2017 heb ik het 360 graden omgegooid en ben ik me gaan focussen op mindset en de bron gaan aanpakken waar de diabetes vandaan komt, en misschien wel het belangrijkste wat het mij wilde komen vertellen. Dit heeft geleid tot een mooie reis met veel antwoorden en inzichten.

In 2020 kwam ik online Charlotte tegen en heb ik dankzij mijn huidige werkgever de kans gekregen om met haar samen te werken. Dat was de beste keuze ooit, want hier heb ik weer antwoorden en inzichten gevonden voor de reis naar mijn genezingsproces. Niet alleen mijn HbA1c is onder de 50 gekomen, maar ook mijn glucose is stabieler, en het allerbelangrijkste voor mij is de kennis die ik heb opgedaan om mijn imuunsysteem te versterken. Ik dacht dat ik ‘’slim eten voor diabeten’’ niet nodig had, omdat ik (volgens mijzelf) al zoveel kennis had opgedaan. Maar ik ben door dit traject en het traject ’next level’ gaan inzien dat er veel meer bij komt kijken dan alleen dat getalletje op je meter.

Nieuwe levensstijl

Mijn lichaam en brein ben ik gaan voeden met voedsel dat het lichaam écht nodig heeft. Want na het traject heb ik geleerd wat alle voedingsstoffen doen voor jouw lichaam, hoe belangrijk slaap is voor je glucose en herstel, maar voor mij was het stuk over vetten echt de eye opener. Hoe je eigenlijk jouw imuunsysteem kunt versterken met goede vetten, vitamine en een levensstijl die bij jou past om gelukkig te zijn. Elk traject die ik bij Charlotte heb gevolgd heeft mij weer een stukje verder geholpen. Met als resultaat: gelukkig zijn met mijzelf, meer energie en kracht met als gevolg betere waardes. Het getal is maar een nummer en het is maar welke emotie of lading je eraan geeft. Dit werkt voor mij het beste en hierdoor heb ik meer rust in mijn hoofd gekregen.

Charlotte is een zeer kundige lifestylecoach. Ze is meer dan een lifestylecoach, want Charlotte heeft niet alleen zelf diabetes, maar ze draagt ook een bak aan kennis met haar mee. En met deze kennis en kunde kan ze jou verder helpen met de reis en antwoorden met inzichten die jij zoekt. Want de beste investering die je kan doen, is in je gezondheid en mindset. Je kan beter spijt hebben van de dingen die je gedaan hebt, dan spijt hebben van de dingen die je niet gedaan hebt. Dat is dan ook de reden dat ik ben begonnen aan dit hele traject + de andere investeringen die ik heb gedaan om te komen waar ik nu sta. En dit geluk en gevoel van vrijheid gun ik iedereen.

Liefs!

Lynn

Lynn volgde het  Slim eten voor Diabeten , Next Level en het Membership traject.

De boeken die mij o.a. hebben geholpen tijdens dit proces:

Tony Crabbe, Nooit meer te druk, een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld.
Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven.

Napoleon Hill, Think and grow rich.The Landmark Bestseller Now Revised and Updated for the 21st Century.
De klassieker onder de klassiekers op het gebied van persoonlijke prestaties, het heeft letterlijk miljoenen mensen geholpen om een rijker, voller leven te leiden, loopbaanontwikkeling te bereiken, persoonlijke relaties te verbeteren, ware levensvreugde te definiëren en vaak aanzienlijke geldelijke rijkdom op te bouwen. Het beste van alles is dat u zult leren dat er geen voorwaarden zijn voor onbeperkt succes. De principes kunnen worden toegepast door elk individu in elk beroep, op elke leeftijd, ongeacht uw economische omstandigheden.

Brené Brown, De moed van imperfectie. Laat gaan wie je denkt te moeten zijn.
Brené Brown beschrijft in De moed van imperfectie hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen over een `bezield leven : leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent.

Michael Pilarczyk, Master your mindset.
Master Your Mindset gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek.

Rhonda Byrne, The Secret, het geheim va voorspeld en geluk.
Je ontdekt een eeuwenoud geheim dat de grootste denkers van onze geschiedenis al eindeloos boeide. Deze grote denkers leren jou nu wat dit geheim inhoudt, en hoe het je leven kan veranderen.

Wallace D. Wattles, The Science of Getting Rich.
Wattles onthult  “het geheim”, maar bovendien neemt hij de lezer bij de hand met een heldere en praktische handleiding in het toepassen van de Wetenschap van Aantrekking van rijkdom.

Charlotte Labee, Overprikkeld brein.
Brain Balance Expert Charlotte Labee deelt in ‘Overprikkeld brein’ de laatste wetenschappelijke kennis over ons vaak overprikkelde en oververmoeide brein.

Paulo Coelho, De alchemist.
Volg de wijsheid van je hart. ‘Luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld en daar ooit naar zal terugkeren (…) Waar je hart is, is ook je schat.’

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Een écht online magazine VÓÓR en DÓÓR diabeten.
Het EERSTE én het mooiste DIABUDDY MAGAZINE van België en Nederland.
Met als doel jou goed te laten voelen, beter voor jezelf te zorgen en te verbinden met gelijkgestemden.
Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.