Kool komt voor in Zuid en West-Europa vooral op kalkbodems. De algemene opvatting is dat de kool van oorsprong een plant van zilte kustgebieden is. Vrijwel alle kolen zijn rijk aan vitamines en mineralen. De soort en de hoeveelheid wisselt volgens kool. Kool bevat relatief weinig calorieën. In samenwerking met Zucsu ZUCSU is voor alle mensen die gezond, koolhydraatbewust eten belangrijk vinden…
Recepten voor diabetici
Vanuit mijn achtergrond als Orthemoleculair therapeut en mijn eigen levenservaring, ontdekte ik dat ik niet gelukkig werd van het klassieke voedingsadvies.
Het putte me uit en zorgde ervoor dat ik op de glucoserollercoaster terechtkwam en dus heel veel hypo’s en hypers had, elke dag opnieuw.
Intussen weet ik dat het anders kan.
Voor alles wat je lichaam doet, heeft het namelijk grondstoffen en energie nodig. Die komen via de voeding je lichaam binnen.
Door te kiezen voor pure voeding ontdek je vanzelf het positieve effect ervan.
Alle recepten op deze pagina zijn ‘diabetesproof’ en hebben weinig impact op jouw bloedsuikerspiegel.
Smakelijk!
Asperge, wordt ook soms het witte goud, de koningin onder de groenten genoemd. Asparagus komt van het Griekse asparagos, dat volgens sommigen zou zijn afgeleid van sparasso (ik verscheur), wat zou slaan op de krachtige stekels bij een aantal soorten. Wij hebben witte, groene en zelfs paarse asperges. De witte asperges hebben geen zon (licht) gezien, van zodra de stengel…
Heb je al eens Sint-Jacobsnoten klaargemaakt? Sint-Jacobsnoten zijn rijk aan ijzer en met dit koude weer kun je vast en zeker wel eens een nieuw, lekker en koolhydraatarm gerechtje gebruiken:) Ze zijn niet alleen rijk aan ijzer, ze bevatten zowel aminozuren als suikers. De sterke zwemspier van de Sint-Jacobsschelpen bevat veel glycine (regulatie van het zoutgehalte) en glycogeen (= polymeer…
Ga jij dit zeer gemakkelijke diabetesproof receptje uitproberen? Aarzel niet en ga direct aan de slag. Een keer gemaakt en je blijft er van smullen. Wist je dat shiitake één van de meest gekweekte paddenstoelen ter wereld is? Ze behoren tot de duurste paddenstoelen en zijn het ganse jaar te verkrijgen. Ze groeien op bomen, harde houtsoorten. Vooral op eikenhout gekweekte…
Dit gerecht ziet er toch heerlijk uit? Dit moet je ontdekken! Deze smaakvolle parmentier van bloemkool heb je in een handomdraai gemaakt en is super lekker van smaak. Verdubbel ook eens het recept, zodat je het kan invriezen voor een andere keer. Het is trouwens dé schotel waarmee ik mijn kinderen enthousiast kan krijgen! Wist je dat? Bloemkool is een…
Waan je even in het mooie Italië met deze overheerlijke pasta carbonnara! Geheel #ketoproof en dus vriendelijk voor onze #bloedsuikers! Voor dit receptje ben ik creatief geweest en vervang de pasta voor eneyngi champignons in julienne. Wat heb je nodig ? 555 kcal 25 g KH (per portie) 114 kcal 5.1 gr KH (per 100g)
De zomer zit er alweer op! Dat betekent dat het weer tijd is om een versnelling hoger te schakelen. Het werk draait op volle toeren, de kinderen moeten naar school, de hobby’s starten weer op… Even wennen, nietwaar? Probeer om tijdens de septemberrush voldoende tijd voor jezelf in te plannen. Me-time is zo belangrijk! Een perfecte mini-break? Een halfuurtje genieten met een lekkere punch (en een…
Dit recept van het restaurant Pacht 26 smelt in de mond, het is zonder twijfel een van de beste visgerechten ter wereld. Deze carpaccio van verse zeebaars is zo lekker door het gebruik van olijfolie ‘vierge’, olijfolie uit eerste persing. Het is een écht mediterraan recept. Smullen maar!