Recepten voor diabetici

Vanuit mijn achtergrond als Orthemoleculair therapeut en mijn eigen levenservaring, ontdekte ik dat ik niet gelukkig werd van het klassieke voedingsadvies.
Het putte me uit en zorgde ervoor dat ik op de glucoserollercoaster terechtkwam en dus heel veel hypo’s en hypers had, elke dag opnieuw.

Intussen weet ik dat het anders kan.
Voor alles wat je lichaam doet, heeft het namelijk grondstoffen en energie nodig. Die komen via de voeding je lichaam binnen.
Door te kiezen voor pure voeding ontdek je vanzelf het positieve effect ervan.

Alle recepten op deze pagina zijn ‘diabetesproof’ en hebben weinig impact op jouw bloedsuikerspiegel.

Smakelijk!

Spitskool koolblad met fijne groenten, avocado, wakamé en rivierkreeftjes

Spitskool koolblad met fijne groenten, avocado, wakamé en rivierkreeftjes

Kool komt voor in Zuid en West-Europa vooral op kalkbodems. De algemene opvatting is dat de kool van oorsprong een plant van zilte kustgebieden is. Vrijwel alle kolen zijn rijk aan vitamines en mineralen. De soort en de hoeveelheid wisselt volgens kool. Kool bevat relatief weinig calorieën. In samenwerking met Zucsu ZUCSU is voor alle mensen die gezond, koolhydraatbewust eten belangrijk vinden…

Bloemkoolsoep met Sint-Jacobsnoot en hennepzaad

Bloemkoolsoep met Sint-Jacobsnoot en hennepzaad

Heb je al eens Sint-Jacobsnoten klaargemaakt? Sint-Jacobsnoten zijn rijk aan ijzer en met dit koude weer kun je vast en zeker wel eens een  nieuw, lekker en  koolhydraatarm gerechtje gebruiken:) Ze zijn niet alleen rijk aan ijzer, ze bevatten zowel aminozuren als suikers. De sterke zwemspier van de Sint-Jacobsschelpen bevat veel glycine (regulatie van het zoutgehalte) en glycogeen (= polymeer…

Parmentier met bloemkool

Parmentier met bloemkool

Dit gerecht ziet er toch heerlijk uit? Dit moet je ontdekken! Deze smaakvolle parmentier van bloemkool heb je in een handomdraai gemaakt en is super lekker van smaak. Verdubbel ook eens het recept, zodat je het kan invriezen voor een andere keer. Het is trouwens dé schotel waarmee ik mijn kinderen enthousiast kan krijgen! Wist je dat? Bloemkool is een…

Gevulde fazant met knolselder en rauw gebakken spruiten

Gevulde fazant met knolselder en rauw gebakken spruiten

3 filets van fazant (100gr per filet)1 ei0,5 dl room (20%) pistache noten3 sneetjes gerookt spekpeper en zoutknolselder Voor de gevulde fazantSnijd 1 filet van fazant in stukjes en voeg het vlees samen met 1 ei in een blender met wat peper en zout.  Voeg 0,5dl room toe en mix tot een gladde massa.  Snijd de overige filets in twee maar niet volledig door.  Plooi de filets open en bestrijk ze met de vulling.  Kruid nog even…
Eneyngi champignons in julienne voor pasta carbonnara

Eneyngi champignons in julienne voor pasta carbonnara

Waan je even in het mooie Italië met deze overheerlijke pasta carbonnara! Geheel #ketoproof en dus vriendelijk voor onze #bloedsuikers! Voor dit receptje ben ik creatief geweest en vervang de pasta voor eneyngi champignons in julienne. Wat heb je nodig ? 555 kcal 25 g KH (per portie) 114 kcal 5.1 gr KH (per 100g)

Fruitige herfstpunch met stevia

Fruitige herfstpunch met stevia

De zomer zit er alweer op! Dat betekent dat het weer tijd is om een versnelling hoger te schakelen. Het werk draait op volle toeren, de kinderen moeten naar school, de hobby’s starten weer op… Even wennen, nietwaar? Probeer om tijdens de septemberrush voldoende tijd voor jezelf in te plannen. Me-time is zo belangrijk! Een perfecte mini-break? Een halfuurtje genieten met een lekkere punch (en een…

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.