Dit recept van het restaurant Pacht 26 smelt in de mond, het is zonder twijfel een van de beste visgerechten ter wereld. Deze carpaccio van verse zeebaars is zo lekker door het gebruik van olijfolie ‘vierge’, olijfolie uit eerste persing. Het is een écht mediterraan recept. Smullen maar!
carpaccio zeebaars met passievruchten vinaigrette, mini tomaat en avocado
Ingredienten
- 150 g zeebaarsfilet
- 1 sjalot
- 1 avocado
- 1 eetlepel olijfolie
- citroensap
- pepermolen en fleur de sel
- mini waterkers
- kerstomaten
- passievruchtenzaadjes
Bereiding
-
Snijd de gekleurde mini tomaten, sjalot en avocado in stuks.
-
Meng met olijfolie, citroensap, peper en fleur de sel.
-
Doe passievruchtenzaadjes in een tas en meng met evenveel olijfolie.
-
Snijd dunne plakjes van de zeebaars en leg het op een bord mooi naast elkaar.
-
Kruid met peper van de pepermolen en bloemzout.
-
Met behulp van een lepel giet je er een beetje vinaigrette van passievruchten over de zeebaars.
-
Schik er naar keuze de tomaten en avocado over.
-
Versier met blaadjes waterkers