Spitskool koolblad met fijne groenten, avocado, wakamé en rivierkreeftjes

Kool komt voor in Zuid en West-Europa vooral op kalkbodems. De algemene opvatting is dat de kool van oorsprong een plant van zilte kustgebieden is.
Vrijwel alle kolen zijn rijk aan vitamines en mineralen. De soort en de hoeveelheid wisselt volgens kool.
Kool bevat relatief weinig calorieën.

Berekening recepten-spitskool

Ingredienten

  • 1 Spitskool (blad per blad af pelle, en kort stomen) 75 gr 10 bladeren
  • 1 rijpe avocado
  • 1 sap van citroen
  • 30 gr mayonaise
  • 50 gr gekookte wakamé
  • 200 gr mix van groenten
  • 150 gr rivierkreeftenvlees

Bereiding

  1. Wok de groentjes.

  2. Laat deze uitlekken en afkoelen.

  3. Maak een mayonaise van avocadodoor de avocado, het citroensap, een beetjesmayonaise, peper en zout samen t e mixentot een gladde massa.

  4. Leg 2 spitskool bladen half op elkaar, bestrijk met de avocado mayonaise, leg er de gewoktegroenten op, samen met de wakamé en de rivierkreeftjes. Rol deze heel strak op en klaar.

  5. Elk pakketje met de grotere bladeren best nog eens in 2 snijden, zodat men een 8tal porties heeft.

In samenwerking met Zucsu
ZUCSU is voor alle mensen die gezond, koolhydraatbewust eten belangrijk vinden en helpt mensen met diabetes bij het bepalen van de koolhydraten in het gerecht.
Zucsu-logo

Leave a reply
Recipe Rating




Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.