Waan je even in het mooie Italië met deze overheerlijke pasta carbonnara! Geheel #ketoproof en dus vriendelijk voor onze #bloedsuikers!
Voor dit receptje ben ik creatief geweest en vervang de pasta voor eneyngi champignons in julienne.
Wat heb je nodig ?
555 kcal 25 g KH (per portie)
114 kcal 5.1 gr KH (per 100g)
Ingredienten
- 4 Eringi zwammen (75 gr per stuk genomen)
- 2 eigeel
- 1,5 dl room (20%)
- bieslook
- parmezaan (niet meegerekend)
Bereiding
-
Snijd 4 Eringi zwammen zonder kop (bij houden voor afwerking) in Julienne ( fijne slierten zoals spaghetti). Dit kan met behulp van een mandoline.
-
Wok deze kort op samen met de kopjes tot de champignons beet gaar zijn.
-
Haal er de kopjes van Eringi uit en hou deze even apart!
-
Meng room samen met het eigeel en fijngesneden bieslook.
-
Voeg dit in de wok bij onze gebakken champignons.
-
Meng alles kort maar verwarm dit niet meer.
-
Door de warmte van onze net gebakken champignons zal dit licht stollen en er mooi romig rond kleven.
-
Schik dit mooi in een bord, schaaf er royaal onze Parmezaan over en decoreer er de kopjes Eringi zwammen op.
-
Werk af met nog enkele takjes bieslook.
-
Tip: pimp dit op met wat verse geschaafde truffel.