Eneyngi champignons in julienne voor pasta carbonnara

Waan je even in het mooie Italië met deze overheerlijke pasta carbonnara! Geheel #ketoproof en dus vriendelijk voor onze #bloedsuikers!

Voor dit receptje ben ik creatief geweest en vervang de pasta voor eneyngi champignons in julienne.

Wat heb je nodig ?

555 kcal 25 g KH (per portie)
114 kcal 5.1 gr KH (per 100g)

Ingredienten

  • 4 Eringi zwammen (75 gr per stuk genomen)
  • 2 eigeel
  • 1,5 dl room (20%)
  • bieslook
  • parmezaan (niet meegerekend)

Bereiding

  1. Snijd 4 Eringi zwammen zonder kop (bij houden voor afwerking) in Julienne ( fijne slierten zoals spaghetti). Dit kan met behulp van een mandoline.

  2. Wok deze kort op samen met de kopjes tot de champignons beet gaar zijn. 

  3. Haal er de kopjes van Eringi uit en hou deze even apart!

  4. Meng room samen met het eigeel en fijngesneden bieslook. 

  5. Voeg dit in de wok bij onze gebakken champignons.

  6. Meng alles kort maar verwarm dit niet meer. 

  7. Door de warmte van onze net gebakken champignons zal dit licht stollen en er mooi romig rond kleven.  

  8. Schik dit mooi in een bord, schaaf er royaal onze Parmezaan  over en decoreer er de kopjes Eringi zwammen op. 

  9. Werk af met nog enkele takjes bieslook. 

  10. Tip: pimp dit op met wat verse geschaafde truffel.

Leave a reply
Recipe Rating