Asperges met buffelburrata en mortadella en balsamico azijn en pijnboompitten

Asperge, wordt ook soms het witte goud, de koningin onder de groenten genoemd.
Asparagus komt van het Griekse asparagos, dat volgens sommigen zou zijn afgeleid van sparasso (ik verscheur), wat zou slaan op de krachtige stekels bij een aantal soorten.

Wij hebben witte, groene en zelfs paarse asperges. De witte asperges hebben geen zon (licht) gezien, van zodra de stengel boven de grond komt verkleuren ze groen of paars.
Het seizoen van de asperges in volle grond start vanaf het moment dat het eerste kopje boven de grond komt (begin april) en eindigt op Sint Jan (24 juni).
In België zijn de witte asperges een Vlaamse specialiteit en worden vooral geteeld in de Limburg en Brabant, de Polderstreek en de duinen.

Berekening recepten

TIP: Je kan het gerecht eventueel combineren met een ketobroodje. Klik hier voor het recept.

Ingredienten

  • 200 g asperge, groene asperges
  • 1 portie Kaas Burrata
  • 3 sneetjes mortadella Bologna IGP
  • 1 bussel waterkers
  • 1 eetlepel afgestreken pijnboompitten
  • peper & zout
  • 4 koffielepels afgestreken olijfolie
  • 2 koffielepels afgestreken azijn, aceton balsamico di Modena I.G.P.

Bereiding

  1. Kook de groene asperges beet gaar, koel ze af in ijswater.

  2. Schik deze op een bord. Snijd de burrata  in 2 en kruid goed met peper en bloemzout.

  3. Leg deze op en naast het de asperges.

  4. Rol de mortadella in fijne rolletjes en schik er deze bij.

  5. Werk af met wat rauwe fijngesneden asperges, pijnboompitten en waterkers.

  6. Giet er wat vinaigrette over.

In samenwerking met Zucsu
ZUCSU is voor alle mensen die gezond, koolhydraatbewust eten belangrijk vinden en helpt mensen met diabetes bij het bepalen van de koolhydraten in het gerecht.
Zucsu-logo

Leave a reply
Recipe Rating




Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.