Dit gerecht ziet er toch heerlijk uit? Dit moet je ontdekken! Deze smaakvolle parmentier van bloemkool heb je in een handomdraai gemaakt en is super lekker van smaak. Verdubbel ook eens het recept, zodat je het kan invriezen voor een andere keer. Het is trouwens dé schotel waarmee ik mijn kinderen enthousiast kan krijgen!
Wist je dat?
Bloemkool is een bloem van een groente. Het is een compacte kool die bestaat uit een enkele steel met daarop een verzameling van onontwikkelde bloemknoppen. Bloemkool bevat geen zetmeel: Couscous of rijst van bloemkool is een goed alternatief als koolhydraatarme vervanger voor aardappelen. Het geeft hetzelfde mondgevoel. Een oranje bloemkool bevat een hogere hoeveelheid caroteen (vit A).
Parmentier met bloemkool
Ingredienten
- 600 gr kalfsgehakt, ongekruid, rauw
- 2 bleekselderij
- 1 bloemkool
- currypoeder
- 2 wortel
- 1 ui
- 4 eetlepels Kaas, Gruyere
Bereiding
-
Warm de oven voor op 200°C
-
Bak het gehakt samen met de groentenbrunoise en giet dit in een ovenschotel.
-
Snijd de roosjes van de bloemkool en bak deze kort in de pan met wat currypoeder en leg deze op het gehakt.
-
Pureer de rest van de bloemkool en giet deze over de roosjes.
-
Bestrooi met gemalen kaas.
-
Gratineer alles een 20 tal minuten in de oven.
In samenwerking met Zucsu
ZUCSU is voor alle mensen die gezond, koolhydraatbewust eten belangrijk vinden en helpt mensen met diabetes bij het bepalen van de koolhydraten in het gerecht.