Ga jij dit zeer gemakkelijke diabetesproof receptje uitproberen? Aarzel niet en ga direct aan de slag. Een keer gemaakt en je blijft er van smullen.
Wist je dat shiitake één van de meest gekweekte paddenstoelen ter wereld is? Ze behoren tot de duurste paddenstoelen en zijn het ganse jaar te verkrijgen. Ze groeien op bomen, harde houtsoorten. Vooral op eikenhout gekweekte shiitakes zijn opvallend meer aromatisch. Meestal zijn deze die wij in de supermarkt terugvinden gekweekt op substraat.
Ze bevatten veel eiwitten en bestaan voor +/- 83% uit water. Je kan ze vers of gedroogd kopen. Gedroogde kan je minstens één jaar bewaren, de verse 1-2 weken in de koelkast. Ze worden vooral gebruikt in de Aziatische keuken.
Ingredienten
- 250 g fijngesneden rund
- 100 g sojascheuten
- 3 X 19g dikke shiitake fijn gesneden
- 2 lente ui fijn gesneden
- 50 g gehakte spinazie
- 100 g gekookte palmini angelhair
- 2 el ketjappsaus Er bestaan veel ketjapsauzen. Gezien de aanwezige gember heb ik deze van Suzi Wan met gember genomen.
- 10 g sesam
- 20 g pijnboompitten
- 1 el arachideolie
- 1 kl sesamolie
- 1 cm fijn gehakte gember
Bereiding
-
Wok het rundsvlees op een hete pan heel kort op het vuur.
-
Voeg er de shiitake en de sojascheuten aan toe en wok dit even mee.
-
Blus dit met wat water, de ketchapaus, gember en een beetje sesamolie.
-
Meng dit alles goed.
-
Voeg de spinazie, sesam en pijnboompitten toe.
-
Meng dit goed met de rest en serveer in een diep bord.
-
Werk af met wat lente ui.
In samenwerking met Zucsu
ZUCSU is voor alle mensen die gezond, koolhydraatbewust eten belangrijk vinden en helpt mensen met diabetes bij het bepalen van de koolhydraten in het gerecht.