Ingredienten
- 3 filets van fazant (100gr per filet)
- 1 ei
- 0,5 dl room (20%)
- pistache noten
- 3 sneetjes gerookt spek
- peper en zout
- knolselder
Bereiding
Voor de gevulde fazant
-
Snijd 1 filet van fazant in stukjes en voeg het vlees samen met 1 ei in een blender met wat peper en zout.
-
Voeg 0,5dl room toe en mix tot een gladde massa.
-
Snijd de overige filets in twee maar niet volledig door.
-
Plooi de filets open en bestrijk ze met de vulling.
-
Kruid nog even bij en leg er enkele pistachenoten op.
-
Rol voorzichtig op en omwikkel met het gerookte spek.
-
Neem een stuk aluminium papier en boter dit lichtjes in.
-
Leg de gevulde filet erop en rol dicht als een snoepje.
-
Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200°
-
Tip: Door het garen in het aluminiumpapier blijft het vlees mooi rond en sappig.
Voor de puree
-
Kook ¼ knolselder gaar met wat zout en pureer deze.
-
Snijd een 10tal rauwe spruiten in fijne plakjes en bak ze kort in boter.
-
Meng de spruitjes onder de puree en werk af met een goede afkruiding.
-
Tip! Hou enkele blaadjes van spruitjes (kort even mengen met olijfolie en witte wijnazijn) en pistachenoten over als decoratie.