Pizza van aubergines met kippengehakt en paprika

Ontdek de smaakvolle harmonie van mediterrane smaken met ons heerlijke recept voor pizza van aubergines met sappig kippengehakt en paprika’s.

Deze verrukkelijke creatie tilt de traditionele pizza naar een nieuw niveau door de knapperige bodem te vervangen door plakjes aubergine. De sappige textuur van het kippengehakt vermengt zich perfect met de zoete  paprika’s, terwijl een symfonie van kruiden en kaas de zintuigen betovert.

Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of gewoon op zoek bent naar een culinair avontuur, deze pizza van aubergines zal je smaakpapillen zeker bekoren. Volg onze eenvoudige stappen en geniet van een onvergetelijke en gezonde lekkernij rechtstreeks uit je eigen keuken!

Ingredienten

  • 1 aubergine
  • 50 g Saus, bruschetta, tomaat-basilicum
  • 50 g kippengehakt bio
  • basilicum
  • marjolein
  • 1/2 stuk groene paprika
  • 50 g kaas, geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie, classico 1L afgestreken

Bereiding

  1. Snijd grote schijven van de aubergine van ongeveer 0,5 cm dik en bak deze op de pan even langs beide zijden in olijfolie. 

  2. Bak deze op de pan even langs beide zijden in olijfolie.  

  3. Plaats deze op een ovenplaat, bestrijk de aubergines met de tomatensaus. 

  4. Bak kort in een pan het kippengehakt en de blokjes gele paprika en leg dit op de auberginne met de tomatensaus.

  5. Plaats er wat olijven en verse kruiden op.  

  6. Bestrooi met kaas en bak dit af in de oven voor 12 minuten op 180°. 

In samenwerking met Zucsu

De berekening voor dit gerecht door Zucsu.

ZUCSU is voor alle mensen die gezond, koolhydraatbewust eten belangrijk vinden en helpt mensen met diabetes bij het bepalen van de koolhydraten in het gerecht.
Zucsu-logo

 

Leave a reply
Recipe Rating




Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.