Ben je opzoek naar een simpel recept voor een rijkelijk gevulde minestrone soep?
Probeer dan eens deze minestrone met paksoi.
Paksoi is een langwerpige koolsoort met groene bladeren en is vooral populair in de Aziatische keuken.
Ook in onze streken zie je paksoi steeds vaker. Deze groente is heel gezond en heeft een aangename knapperige en milde smaak.
Het is vooral heerlijk in dit soepje.
Smakelijk!
De berekening voor dit gerecht door Zucsu.
Ingredienten
- 100 g groene aspergetips in 3 gesneden
- 200 g paksoi zonder loof in stukjes van 1 cm gesneden
- 50 g wortel blokje, klassiek gekookt
- 50 g groene selder klassiek gekookt
- 50 g ajuin gehakt
- 25 stuks kokkels
- 3 sneden pancetta =16,80 g
- 100 g kaas, mascarpone
- topje munt
- 250 g water brons, Belgisch
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
-
Laat de pancetta ham (7 sneden) drogen in de oven op 70°
-
Snij de sjalot in ringen van een halve centimeter en meng dit met olijfolie.
-
Stoof dit even op het vuur.
-
Voeg het water toe en gaar er de gesneden groenten in.
-
Kruid goed.
-
Voeg de gesloten schelpen van kokkels toe samen met de 3 sneden pancetta die je zelf nog eens in reepjes hebt gesneden
-
Laat ongeveer nog 1 minuutje koken tot de schelpen open zijn.
-
Giet de minestrone in een diep bord.
-
Schep er in het midden een beetje mascarpone op.
-
Breek er het krokante spek over en wat geplukte munt.
In samenwerking met Zucsu