Een heerlijke klassieker met weinig ingrediënten, maar zoveel smaak en redelijk eenvoudig te maken.
Wist je dat een vongole een klein schelpdier is dat met name rond het Middellandse Zeegebied veel wordt gegeten. Vongolen, of venusschelpen, hebben een heerlijke smaak en zijn een uitstekende keuze voor iemand die op zoek is naar een mager gerecht.
Ontdek het recept hier!
Ingredienten
- 300 g Venusschelp
- 150 g Koolrabi
- 2 stengels Bleekselderij
- 1 wijnglas Wijn, wit, droog
- 2 eetlepels/afgestreken Olijfolie classico 1L
- 10 stuks Kersttomaten
- Bieslook
- Koriander
- Citroensap
Bereiding
-
Snijd de koolrabi en de witte selder in fijne julienne.
-
Wok deze kort in olijfolie met fijngesneden sjalot en geperste look.
-
Voeg er de gesneden tomaatjes aan toe, wok dit nog even mee, kruid goed met peper en zout.
-
Voeg er de venusschelpen aan toe.
-
Blus met witte wijn en laat garen tot de schelpen open gaan.
-
Werk af met wat bieslook, koriander en citroensap.
In samenwerking met Zucsu
De berekening voor dit gerecht door Zucsu.