Zelfgemaakte Ijsjes van Rode Biet en Rode Vruchten

Ben je op zoek naar een verfrissende traktatie die niet alleen smaakvol is, maar ook boordevol voedingsstoffen zit?

Dan zijn deze ijsjes precies wat je nodig hebt!
Bereid je voor om je smaakpapillen te verleiden met een unieke combinatie van zoete rode vruchten en de aardse tonen van rode biet, allemaal samengebracht in een kleurrijk, smakelijk en zelfgemaakt ijsje!

Servings 4

Ingredienten

  • 300 ml ongefilterd en ongezoet appelsap
  • 250 g frambozen
  • 250 g rauwe rode biet rauw
  • 250 g aardbeien
  • 1 el stevia

Bereiding

  1. Verwijder de steeltjes van de aardbeien en schil de biet.

  2. Doe het appelsap, de rauwe rode biet, de frambozen, aardbeien en de suiker in de blender en blend alles fijn.

  3. Zeef de mengeling zodat er geen pitjes van het fruit meer inzitten.

  4. Giet alles in de ijsjes vorm en laat ze een nacht in de diepvries. 

In samenwerking met Zucsu

De berekening voor dit gerecht door Zucsu.

TIP:
Het recept is berekend met kokosbloesemsuiker, maar hou er rekening mee
dat kokosbloesemsuiker een bron blijft van toegevoegde suikers en dient dus, net als de andere toegevoegde suikers, met mate te worden gebruikt.
Behoudens de mineralen (chroom, kalium, ijzer) geen bijkomend nut. Zelfs dat alles heeft weinig invloed, je moet namelijk rekening houden met de hoeveelheden suiker die daadwerkelijk worden gebruikt, en niet met de standaardhoeveelheden van 100g. Glycemische index voor de kokosbloemsuiker 54 (Australië), wat m.i. juister is dan de 35 die in alle gezondheidsartikels vermeld wordt, dit is dus slechts iets trager dan gewone suiker.
Wij opteren alvast voor stevia.

ZUCSU is voor alle mensen die gezond, koolhydraatbewust eten belangrijk vinden en helpt mensen met diabetes bij het bepalen van de koolhydraten in het gerecht.
Zucsu-logo

 

Leave a reply
Recipe Rating




Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.