Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf: het kost geen geld, je hebt er niemand voor nodig… en toch maken we er zo weinig werk van. Zeker in coronatijden hoor en zie ik dat velen naar me-time snakken. En eerlijk? Ik ook! Ik zie mijn kinderen én man doodgraag, maar… ik zie ze het voorbije jaar nét iets te vaak J. Herkenbaar? Reden te meer om jezelf op een portie me-time te trakteren!

Wandel 

Mijn favoriete manier om even aan alles en iedereen te ontsnappen? Een lange wandeling in de natuur. Elke dag probeer ik om 10.000 stappen te zetten. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar ik maak er wel een punt van om elke dag even buiten te komen. Probeer het eens! Werk je vaak thuis? Een kort tochtje op de middag maakt een wereld van verschil. Ook je diabetes vaart er trouwens wel bij. Wandelen boost je insulinegevoeligheid en heeft nog veel meer troeven. Meer weten? Ik vertel er je alles over in deze blog.

Tijd voor actie

Wist je dat het met diabetes extra belangrijk is om af en toe op de pauzeknop te duwen?  Wijs die eeuwige schuldgevoelens dus maar snel de deur. Een chronische ziekte vraagt jouw permanente aandacht en dat kan behoorlijk intens zijn! Tijd voor actie dus. Of liever: om op de rem te gaan staan. In deze blog serveer ik je 5 me-time tips waarmee je meteen aan de slag kan.

Ontspannen in de keuken

Koken is voor mij een manier om mijn hoofd leeg te maken. Voor jou ook? Wel, dan moet je écht mijn chocolademousse eens proberen! Je hoeft er trouwens geen keukenprins(es) voor te zijn. Het recept is supermakkelijk en overheerlijk. Geniet ervan met een goed boek bij de hand. Wat heeft een mens nog meer nodig? PS: laat me weten wat je ervan vindt! 😃

Af en toe wat me-time inplannen is belangrijk, maar natuurlijk niet voldoende voor wie echt vastloopt. Heb je het gevoel dat je diabetes een gelukkig leven in de weg staat? Voelt het als een voortdurende strijd die je afmat en uitput? Blijf er niet mee zitten!

Werk samen met mensen zoals jij aan een gelukkiger leven mét diabetes. Want geloof me, kan! Samen kan je meer dan alleen. Ontdek hier alles over mijn volgende groepstrajecten.

Liever een-op-een begeleiding? Geef me een seintje! Ik vertel je graag hoe ik je kan helpen.

Liefs,  

Charlotte

Benieuwd naar wat mijn klanten vinden? Neem een kijkje bij succesverhalen op mijn website.

 It all starts with you…

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?
Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.