Verander je kijk op diabetes en kies in 2023 voor het leven dat je verdient

Schommelende bloedsuikers, een slechte nachtrust, een gebrek aan energie… Met diabetes voelt het leven altijd anders. Jij kan niet zomaar iets in je mond stoppen of onbezorgd leven zoals de anderen. Maar wat als ik je vertel dat diabetes niet de oorzaak van al je problemen is, maar een slimme raadgever? Wil je in 2023 écht voluit kunnen leven met diabetes? Verander je kijk op diabetes en maak van 2023 het jaar van verandering.

Eerlijk is eerlijk. Ook ik heb jarenlang tegen mijn diabetes gevochten en wou niets liever dan verlost geraken van die ellendige ziekte die mijn leven op z’n kop zette. Ik begrijp dus waarom je zo denkt. Die vervloekte diabetes de schuld geven van alles wat misloopt is makkelijker dan eerlijk naar jezelf te kijken. Als coach is het mijn taak om je de stappen te doen zetten die nodig zijn voor een waardevol leven, met diabetes. Een leven dat je écht gelukkig maakt. Misschien is dit niet de boodschap die je hoopte te horen, maar diabetes is een spiegel die je pijnpunten blootlegt. Het is geen lastpost – ook al voelt het leven met diabetes soms lastig – maar je slimste raadgever.

Kies in 2023 voor het leven dat je verdient, mét diabetes

Natuurlijk leer ik jou welke voeding bij je past, net zoals ik honderden inzichten deel die essentieel zijn voor stabielere bloedsuikerwaarden. Maar voor blijvende verandering is meer nodig. Kijk even naar diëten. Vijf kilo afvallen is niet zo moeilijk, maar zonder diepgaande verandering tikken de kilo’s zo weer aan. Dat is precies waarom ik enkel in transformatiecoaching geloof.

Ik kijk verder dan jouw schommelende bloedsuikers. We graven diep en brengen je hele diabetespuzzel in kaart. Wat zijn jouw pijnpunten? Je triggers? Je vastgeroeste patronen? Je copingstrategie?
Stuk voor stuk essentiële inzichten die nodig zijn om jouw behoeften bloot te leggen en de aanpak voor blijvende resultaten te bepalen.

jij

Stap 1 naar transformatie: van stress naar balans 

Met een kop vol zorgen en een lichaam dat suddert van de stress heeft het geen zin om je hele diabetesmanagement door elkaar te schudden. Om een versnelling hoger te kunnen schakelen, is het belangrijk dat jij rust vindt. Je hebt op dit moment geen coach nodig die hamert op stabiele bloedsuikers, maar een gids die je leert hoe je meer rust en balans creëert in je diabetesleven. Samen gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt om veerkrachtig in het leven te staan, zodat het nadien wel lukt om je diabetes in handen te nemen.

Stap 2 naar transformatie: van chaos naar richting  

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is het niet het moment om gas te geven. Neem eerst de tijd om je te (her)oriënteren. Waar wil jij naartoe? Waar hoop je binnen 6 maanden te staan? Samen stellen we je doelen scherp en brengen we je dromen in kaart. Door weer te voelen wat je écht wil, kan jij je ideale diabetesverhaal schrijven en je keuzes daarop afstemmen.

 

Stap 3 naar transformatie: van theorie naar praktijk  

Steun je op een stevig diabetesfundament? Sta je sterk in je schoenen en weet je waar je naartoe wil? Dan is het tijd om naar the next level te gaan. Nu is hét moment om al je opgedane kennis in de praktijk te brengen. Als coach help ik je schakelen en begeleid ik je op je parcours. Onvermijdelijk komen er hindernissen op je pad, maar deze keer heb jij de handen stevig op het stuur zodat je niet uit de bocht vliegt. En precies dat is het resultaat van transformatiecoaching.

Lees ook even deze blog.

Diabetescoaching, een livechanger

Ben je het beu om telkens weer in oude patronen te vervallen en ben je klaar voor blijvende verandering? Dan is transformatiecoaching iets voor jou.  

Ik begeleid je
van overleven naar VITAAL Leven
van onzekerheid naar VOL ZELFVERTROUWEN 
van slachtoffer naar CREATOR VAN JE LEVEN 
van beperkingen naar MOGELIJKHEDEN
van uitgeblust naar BRUISEND VAN ENERGIE
van hypo’s en hypers naar STABIELE BLOEDSUIKERS 
van opgeven naar VOLHOUDEN 

Mijn coachingtrajecten garanderen duurzame verandering.
Wat je hier leert, blijft je je hele leven bij. 
 

Tot gauw?  
Liefs, Charlotte 

Interesse in groepscoaching Sugar Free Kids?
Klik dan HIER

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

 

Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.