Diabetescoaching, een livechanger

Hulp vragen: durf jij het aan? Ik schrik er telkens van als ik vriendinnen hoor vertellen hoe lastig ze het vinden om een huishoudhulp in te schakelen. Want ‘dat kan ik toch even goed zelf doen’? Beeld je dan eens in welke twijfels mensen met diabetes moeten overwinnen om met hun gezondheidstruggles bij een ‘vreemde’ aan te kloppen?

Als eerste diabeteslifestylecoach in België en Nederland (met zelf ook type 1 diabetes) heb ik al honderden vrouwen en mannen op weg geholpen naar een beter diabetesmanagement. Dat succes gun ik jou ook! Twijfel je of diabetescoaching jou kan helpen? 8 redenen waarom het de moeite waard is.

Je voelt je eindelijk begrepen 

Leven met diabetes voelt soms best eenzaam. Alle goede bedoelingen van je familie en vrienden ten spijt, enkel wie zelf diabetes heeft, begrijpt écht wat het betekent. Diabetes is meer dan op je voeding letten. Het beïnvloedt je hele leven. Studeren, een kind krijgen, een carrière opbouwen… Met diabetes voelt het allemaal net iets anders. Ik leef al sinds mijn 14e met type 1 diabetes en weet hoe zwaar een onzichtbare ziekte weegt. Elke dag sta ik in jouw schoenen. Gelukkig heb ik ontdekt hoe ik het anders kan doen. Dat gun ik jou ook!  

Je bespaart tijd en stress 

Hoe vaak heb jij jezelf al beloofd om het ‘vanaf morgen’ beter te doen? Mocht dat even makkelijk zijn dan het klinkt, dan zouden lifecoaches en diëtisten massaal werkloos zijn. Net als ik trouwens. In je eentje aan verandering werken is nu eenmaal veel moeilijker dan wanneer je het samen met een expert doet. Mijn coachingtrajecten garanderen duurzame verandering. Wat je hier leert, blijft je je hele leven bij. Byebye stress en schuldgevoelens, hello progressie!   

Je leert jezelf graag zien 

Wie me al een tijdje volgt weet dat ik pleit voor een dreamteam voor iedereen met diabetes. Een warm netwerk van vrienden, familie, artsen, coaches, verpleegkundigen, dia-buddy’s die je op weg supporteren naar een gezonder en gelukkiger leven, mét diabetes. Als diabetescoach maak ik je allerbelangrijkste supporter wakker: jezelf. Ik breng jou in verbinding met je ware ik waardoor je stappen zet die je zonder coaching niet zou zetten. Een lagere Ha1C is belangrijk, maar jouw zelfliefde boosten is dat ook. 

blog-diabetescoaching-graagzien

Je ontdekt dat er meer nodig is dan insuline voor stabiele bloedsuikers 

Diabetes is zoveel meer dan insuline spuiten. In het ziekenhuis krijg je amper 10% te horen van wat je écht nodig hebt om resultaten te behalen. Bij diabetescoaching draait het niet enkel om cijfers, maar om jou als persoon. Als orthomoleculair therapeut geloof ik in een holistische aanpak. “Ortho-wat”? Orthomoleculaire geneeskunde, ook wel voedingsgeneeskunde genoemd, vertrekt van het uitgangspunt dat een slechtwerkend orgaan een disbalans in je lichaam doet ontstaan die voor klachten zorgt. Ik help je de diabetespuzzelstukjes in elkaar te doen passen. Een juiste concentratie vitamines, mineralen, spoorelementen, eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten in het lichaam helpt je gezondheid optimaliseren en behouden. Die kennis is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Lees hier de ervaringen van Sandra:Ik kreeg inzicht in de invloed van koolhydraten, eiwitten en vetten op mijn bloedsuikerspiegel en leerde hoe koolhydraatbeperkt eten mijn glucoserollercoaster kon controleren” 

Ik bepaal hoe ik omga met DT1 en niet omgekeerd!

Je groeit samen met anderen  

Tijdens de coachingsessies leer je niet enkel van mij. Je krijgt er ook een warme community van dia-buddy’s bovenop. Je leert en groeit samen met anderen met diabetes en voelt je niet meer alleen. Je omringen met mensen die je écht begrijpen en ondersteunen, maakt een wereld van verschil!  

Tip: Denk je dat je op je sterfbed spijt zal hebben van de investering in een coach of van het feit dat je nooit voor hulp hebt durven kiezen?  

Je wordt meester van je brein  

Elke topsporter laat zich begeleiden door een sportcoach, maar hun winnende mindset maakt hen nog krachtiger. It’s all in the mind! Dat geldt niet alleen in de sportwereld, maar ook in je werk en het leven. Om te groeien moet je denken als een winnaar. Ik leer je om meester van je brein te worden, zodat je krachtig en onstopbaar wordt en het beste uit jezelf haalt.  

blog-diabetescoaching-graagzien-2

Je stapt eindelijk uit je comfortzone 

Groei vindt plaats aan de rand van je comfortzone, maar die grenzen zoek je meestal niet zelf op. Ah nee, want binnen je comfortzone is het veel comfortabeler! Maar… als jij niets verandert, verandert er niets. Als coach daag ik je uit om grootser te denken. Ik help je ‘pijn’ omzetten in iets dat je innerlijke vlam aanwakkert en uit je slachtofferrol stappen. Samen leggen we je doelen vast en een plan van aanpak om ze te bereiken.   

Je wint controle over je diabetesleven 

Om in je kracht te staan met diabetes is het cruciaal dat je weet hoe je lichaam werkt én wat het nodig heeft. Met de juiste kennis, tips en tools behaal jij eindelijk de resultaten waar elke diabeet van droomt. Ik toon je hoe je met kleine aanpassingen je leefstijl bijstuurt, jij zet de stappen die jouw leven veranderen. 

Lees hier wat Corina van coaching vond: “Door de sessies heb ik  zoveel bijgeleerd over diabetes, maar ook over andere belangrijke zaken in het leven die ik graag aan m’n kinderen wil meegeven” Wil je je écht engageren om je gezondheid in handen te nemen? Dan kan diabetescoaching een lifechanger worden. Na drie maanden ben je niet alleen een stuk wijzer, je laat diabetes je geluk nooit meer in de weg staan.  

Je weet dat het beter kan, maar hoe doe je dat?

Ben je er klaar voor?  

 Liefs,  

Charlotte 

Fijne vakantie!

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

 

Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.