Kies je voeding voor een stabielere bloedsuiker

Onstabiele bloedsuikerspiegelJe bloedsuikerspiegel wordt door 101 factoren beïnvloed. Slechts ééntje daarvan heb je in eigen handen: wat jij in je mond stopt. Aangepaste voeding vermindert de kans op complicaties en helpt je op weg naar stabielere bloedsuikers.

Wat we eten houdt ons gezond of draagt bij aan ziekte. Kant-en-klare maaltijden, bewerkte voeding, geraffineerde suikers… je voelt de effecten ervan misschien niet meteen, maar op termijn krijg je gegarandeerd de rekening gepresenteerd. Suikerbommen en te veel koolhydraten dragen bij aan obesitas en andere gezondheidsproblemen. Daar twijfelt vandaag haast niemand nog aan.

En toch bulken de supermarktrekken van de goedkope, ongezonde en geraffineerde koolhydraten. Waarom? Simpel. Deze voedingsmiddelen kosten haast niets om te produceren én werken super verslavend. Kortom: ze leveren grof geld op en hebben weinig aandacht voor jouw gezondheid.

Als diabeet banen we ons elke dag een weg door diezelfde supermarkt. We kopen vaak hetzelfde voedsel omdat we denken dat het zo hoort. Pasta of belegde broodjes? Geen probleem. Zolang we nadien maar de juiste dosis insuline injecteren. Die boodschap hebben we al zo vaak gehoord.

Maar ten koste van wat?

Door die jarenlange strijd met voeding en insuline voelde ik me leger dan ooit. Ik ontdekte dat het ook anders kon: door op zoek te gaan naar gezonde voeding met minder koolhydraten en dus minder suiker.Koolhydraatarm eten hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijnStabiele bloedsuikerspiegel

De dag dat je voor gezonde opties naar een speciale winkel moest, is gelukkig voorbij. Consumenten gaan steeds meer op zoek naar alternatieven voor de klassieke koeken, brood, meel en melk. Die mind-switch laat zich ook in de supermarkt zien. Waarom voor het ongezonde blijven kiezen?

Vraag je eens af:

Wil je een gezonder, gelukkiger leven of kies je voor een rollercoaster van glucosewaarden, emoties, verhoogde stress en complicaties?

Wie de diagnose ‘diabetes’ kreeg, wéét dat het lichaam niet langer om kan met suiker en koolhydraten. Minimaliseer ze. Geloof me vrij, je kan nog steeds een gelukkig leven leiden. Je hebt alleen een beetje wilskracht en toewijding nodig. Het kan écht! Geloof me! It all starts with YOU 🌸

Welke voeding kan ervoor zorgen dat je bloedglucosespiegel zo stabiel mogelijk blijft?

Dat weet jij ondertussen vast en zeker ook wel. 
Blijf je maar vastlopen? Vind je het moeilijk om smaakvol en gezond te koken? Is diabetes een constante strijd voor je die je uitput en leegzuigt? Ik leer je graag hoe je met kleine stapjes je gezondheid weer op de rails krijgt. 

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek vertel ik je graag hoe ik jou daarbij kan helpen.

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?
Leave a reply