Je diabetesteam: Samen kom je verder

Elke dag hoor ik klanten vertellen hoe alleen ze zich voelen in hun diabetesverhaal. Ze missen iemand die hen écht begrijpt en de ernst van diabetes inziet. Iemand om bij te ventileren en eens goed te vloeken op lastige dagen. Iemand die met hen meejuicht op dagen dat het wél goed gaat. Die eenzaamheid staat in schril contrast met de stijgende diabetescijfers in ons land.

Enkele hallucinante eyeopeners  

    • Ongeveer 8% van de Belgen kampt met diabetes (type 1 of type 2).  Elke 17 minuten klinkt een nieuwe, levenslange diabetesdiagnose. 
    • Volgens experten zal het aantal diabeten in ons land tegen 2030 oplopen tot één op de tien 
    • Naar schatting één op de drie mensen met diabetes weet niet dat hij de aandoening heeft en krijgt dus geen behandeling
    • Nog eens 6,5% van de volwassenen bevindt zich in de zogenaamde grijze zone en loopt het risico om op korte termijn diabetes te krijgen.  
    • Diabetes is een van de snelst groeiende chronische ziekten. Ruim 1 miljoen Belgen hebben diabetes of lopen een verhoogd risico om het te krijgen. 

Diabetes heb je niet alleen.
Het beïnvloedt  het leven van je partner, je kinderen, je familie en vrienden. Hun steun is meer dan nodig.

Verbinding is het gouden wapen in het leven met diabetes.  

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Stel je dreamteam samen

Iedereen met diabetes verdient een eigen dreamteam: een kring van supporters die je steunen en met je meedenken. Omring jezelf goed. Ga het gesprek aan met vrienden, familie, gezondheidsprofessionals… en nodig hen uit om mee na te denken over wat jou op weg kan helpen naar een gezonder en gelukkiger leven, mét diabetes. Een positieve omgeving brengt rust in je hoofd en maakt je gelukkig.

Ook het omgekeerde is waar. Energievretende relaties zuigen je leeg en kunnen zelfs lichamelijke klachten met zich meebrengen. Wees er alert voor.  

Oefening:

→ Schrijf in het midden van dit blad jouw naam.
→ Sta even stil bij alle mensen die je steunen in jouw diabetesverhaal.
→ Wie komt er allemaal in je op? Noteer hun namen rondom jouw naam.
→ Samen vormen ze jouw dreamteam. Bedank hen daarvoor, met een leuk kaartje of een lief berichtje.
→ Denk ook eens na over wie er niet op je blad staat. Hoe komt dat?  

Leer van je diabuddy  

Je hoorde me wellicht al vertellen over  het belang van een diabuddy. Iemand die net als jij diabetes heeft en wéét wat een chronische ziekte inhoudt. Iemand die je  begrijpt en steunt op je goede én je minder goede dagen. Jouw stok achter de deur die je stimuleert om je nieuwe diabetesgewoonten nooit meer los te laten. Een diabuddy maakt het leven met diabetes lichter. Ik moedig je aan om je open te stellen en op zoek te gaan naar jouw diabetesvriend(in). Eens je zo iemand gevonden hebt, laat je hem of haar nooit meer los.  

Zoek online verbinding

Mis je  een  diabetes soulmate? Maak dan gebruik van de kracht van online media!  Word lid van een  online community en deel ervaringen, tips & tricks met lotgenoten. Samen kan je zoveel meer dan alleen! Mijn coachees krijgen allemaal toegang tot mijn Diabetes Lifestyle Club. Ik heb er al heel wat innige vriendschappen zien ontstaan achter de schermen en in de sessies ! 

Maak je lid van van mijn Instagram- en Facebookpagina:

instagram  Facebook

Ga voor groepscoaching  

Bij je diagnose krijg je slechts 20% te horen van wat je écht nodig hebt. Diabetes is zoveel meer dan cijferen en insuline spuiten, maar de medische wereld staat onder zo’n druk dat er simpelweg geen tijd is om met aandacht te kijken naar jouw verhaal. Stap je na je controles met een leeg gevoel buiten?

Heb je nood aan meer inzichten en handvaten?

Dan is een coachingprogramma in groep misschien iets voor jou. Samen met lotgenoten breiden we je gereedschapskoffer uit.

Samen met je diabuddy’s ga je actief aan de slag met nieuwe tools die je de resultaten geven waarvan jij al zo lang droomt. Het is jouw garantie op support, educatie en inspiratie voor een gelukkig leven, mét diabetes. We werken in kleine groepjes van max. 8 deelnemers zodat jouw vragen en noden alle aandacht krijgen.  

blog-juni-groepscall-2022

Een groepstraject hoeft geen eindhalte te zijn. Heel wat coachees willen blijvend aan de slag met hun diabetes en stappen na een groepstraject over naar een jaarprogramma. Dat maakt mij als coach natuurlijk super fier.

Diabetes heb je niet voor even, maar voor het leven. En uit dat leven haal je maar beter alles wat je kan.

#Togetherwearemore

Liefs,

Charlotte

 It all starts with you…..

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

 

Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.