Diabetes is veel meer dan alleen insuline spuiten

Als diabeteslifestylecoach voel ik, Charlotte me enorm bevoorrecht om met mensen te werken die verantwoordelijkheid opnemen om hun diabetes aan te pakken en een gezondere levensstijl mét diabetes na te streven. Vandaag wil ik graag het inspirerende verhaal van Desiree delen, een klant waar ik ontzettend trots op ben en met wie ik het voorrecht had om op een dieper niveau te praten over diabetes.
Desiree’s reis naar een beter leven met diabetes is een ware inspiratiebron.
Haar toewijding heeft niet alleen haar eigen leven getransformeerd, maar dient zeker ook als een bron van motivatie voor jou en anderen die soortgelijke uitdagingen in het leven mét diabetes tegenkomen.

Desiree schreef dit:

“Oh diabetes, daar kan je 100 jaar mee worden.”

Mijn leven met diabetes is begonnen net als ieder ander met de diagnose dag. Dat is nu 27 jaar en 5 maanden geleden. Ik was net een maand 21 jaar en mijn leven als werkende volwassene was vol in ontwikkeling.
De diagnose was voor mij en iedereen in mijn directe omgeving eentje van ongeloof. Vanaf mijn jeugd ben ik namelijk altijd zeer sportief geweest. Hoe is het mogelijk dat iemand die zo veel beweegt en op zijn voeding let toch diabetes ontwikkelt.
Wat mij van die tijd het meest is bijgebleven is de zin “oh diabetes, daar kan je 100 mee worden”. Echt zo’n goed bedoelde zin, waar je totaal niets aan hebt als je net je diagnose krijgt en je de wereld van insuline spuiten, koolhydraten tellen, bloedsuikers meten wordt ingesmeten.
De eerste jaren kwam ik goed door, waarschijnlijk heeft mijn “honeymoon fase” veel langer geduurd daar ik heel erg sportief ben geweest tot mijn 30e.
Rond mijn 31ste veranderde er iets in mijn lichaam. Mijn schildklier was ineens heel snel gaan werken. Na diagnose is mijn schildklier met medicatie een jaarlang slapende gehouden. Dat jaar heb ik niet echt meegekregen, ik was er niet. Dit is funest geweest voor mijn bloedsuikers en instellingen.

Ik geraakte volledig uit balans.

En mijn diabetes werd een tegenstander, altijd vechtend, nooit verliezend, maar ook nooit winnend. Het was zwaar. Nooit de tools, tips en informatie gekregen hoe hiermee om te gaan. Achteraf gezien had ik toen al de hulp nodig die ik vorig jaar pas heb gevonden.
Gelukkig heb ik 2 gezonde kinderen gekregen met mijn allerliefste man die altijd voor mij klaarstaat, hoe ik mij ook voel.
Iedereen met een druk gezin, een drukke baan, druk leven weet dat je echt tropenjaren hebt en dat je diabetes niet op nr 1 staat.
Qua voeding was ik vanaf half 2021 al aan het overschakelen naar koolhydraatarm, maar ook dat was het niet helemaal. Ik kreeg mijn bloedsuikers maar niet onder controle en was echt doodop van alles bij elkaar.
Januari 2022 ben ik weer overgestapt naar een pomp, na een jaar spuiten. Daarvoor 2 jaar getopt met een patchpomp (die ik al 4 jaar gebruikte), waarbij ik zoveel problemen heb gehad. Mijn vertrouwen in de techniek was toen helemaal weg. Weer zo’n overlevingstijd geweest.

Tot Charlotte op mijn pad kwam.

In juni 2022 kreeg ik een tip van iemand om eens te kijken op Instagram bij een diabeteslifesstyle coach. En voilà daar kwam Charlotte Pots op mijn pad.
Via Instagram wat berichten over en weer en uiteindelijk een kennismaking ingepland eind juni 2022. Dit was een voor mij magische kennismaking en een wonderlijk moment. Er viel zoveel op zijn plaats en Charlotte is zo enthousiast en energiek, dat dit zelfs via Zoom overkomt.
Direct besloten om mij in te schrijven voor het VIP-programma en Slim eten voor diabeten.
Helaas voor mij waren toen net alle cursussen afgelopen en heb ik tot september moeten wachten.
Maar dat was het waard !

Diabetes is veel meer dan alleen insuline spuiten.

Nu is het juli 2023 en heb ik het hele programma gevolgd. Ik ben niet meer degene als een jaar hiervoor. Met de sessies van Charlotte met alle mede diabuddies en de 1 op 1 coaching ben ik er bewust achter gekomen dat diabetes veel meer is dan insuline en koolhydraten tellen.
De hoofdstukken binnen Slim eten voor diabeten zouden bij je diagnose aan je verstrekt moeten worden. Want waarom wordt niet verteld door je diabetesverpleegkundigen en diëtisten dat eiwitten ook voor een deel omgezet worden in energie (dus een deel meenemen in koolhydraten bepaling). Waarom wordt niet verteld dat koolhydraatarm eten met de juiste voedingsmiddelen zoveel rust geeft voor je lijf.

De piramide van heling.

Voor mij is de grootste openbaring, eigenlijk bevestiging, dat ik heel erg op energie reageer.
Tijdens de laatste 1 op 1 sessie vroeg Charlotte mij omschrijf je traject in het kort.
Voor mij is dit “de piramide van heling”. Dat is waar het omgaat, niet alleen voor mij maar voor ieder mens.

Bewustwording -> Verantwoordelijkheid nemen -> Vergeven -> Koesteren -> Helen
Ondertussen ben ik in januari 2023 ook in het Membership gestapt. De online sessies met Charlotte en mede diabuddies vind ik echt zeer waardevol en inspirerend.
Ik gun iedereen een “Charlotte” toe om het juiste pad te vinden en te bewandelen naar je best mogelijke toekomst!
Zoals Charlotte altijd zegt : “It all starts with you.”

Liefs,

Desiree

Desiree volgde het  Het VIP-Programma .

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Een écht online magazine VÓÓR en DÓÓR diabeten.
Het EERSTE én het mooiste DIABUDDY MAGAZINE van België en Nederland.
Met als doel jou goed te laten voelen, beter voor jezelf te zorgen en te verbinden met gelijkgestemden.
Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

 

 

Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.