De grijze garnaal werd uitgeroepen tot ‘Vis van het Jaar 2022’. Een uitstekende keuze!
Garnalen maken van het eenvoudigste gerecht iets feestelijk.
TIP!
Verse Noorzeegarnalen die je zelf pelt zijn de beste. In tegenstelling met de gepelde garnalen die in Marokko gepeld worden, bevat de dagverse Noorzeegarnaal geen bewaarmiddelen.
Koop dus geen vooraf gepelde garnalen!
Van 1 kg ongepelde garnalen behoud je ongeveer 330gr gr garnalen.
Ingredienten
- 0,50 eetlepel olie, aardnoot (arachide)
- 250 g Kaas, Ricotta
- 4 eetlepels Garnaal, grijze, gekookt
- 250 g Koolrabi
- 2 stuks kippenei, had gekookt
- 1,50 koffielepel azijn, witte wijnazijn met noten
- 30 g Granny Smith appel
Bereiding
-
Schil de sinaasappel met de dunschiller en snij deze in fijne julienne.
-
Kook deze gedurende1 minuut.
-
Spoel deze nadien af onder koud water.
-
Snijd de appel in kleine blokjesen meng dit samen met de sinaasappel zeste, breng op smaakmet wat arachideolie, witte wijnazijn, peper en zout (vinaigrette).
-
Kook de eitjes, pel ze nadien en hak dit fijn met een mes.
-
Werk af met wat vinaigrette van sinaasappel, ricotta, gehakte eitjes, grijze garnalen en wat kervel en eetbare bloemen.
In samenwerking met Zucsu
2 Comments
Caroline
Wat doe je met de koolrabi? Rauw of gekookt?
Eva Puelinckx
Dag Caroline, de koolrabi is rauw. Eet smakelijk