Taco van koolrabi met ricotta, grijze garnalen, sinaas en appel

De grijze garnaal werd uitgeroepen tot ‘Vis van het Jaar 2022’. Een uitstekende keuze!
Garnalen maken van het eenvoudigste gerecht iets feestelijk.

TIP!
Verse Noorzeegarnalen die je zelf pelt zijn de beste. In tegenstelling met de gepelde garnalen die in Marokko gepeld worden, bevat de dagverse Noorzeegarnaal geen bewaarmiddelen.
Koop dus geen vooraf gepelde garnalen!
Van 1 kg ongepelde garnalen behoud je ongeveer 330gr gr garnalen.

Berekening recepten

koolrabi-recept

Ingredienten

  • 0,50 eetlepel olie, aardnoot (arachide)
  • 250 g Kaas, Ricotta
  • 4 eetlepels Garnaal, grijze, gekookt
  • 250 g Koolrabi
  • 2 stuks kippenei, had gekookt
  • 1,50 koffielepel azijn, witte wijnazijn met noten
  • 30 g Granny Smith appel

Bereiding

  1. Schil de sinaasappel met de dunschiller en snij deze in fijne julienne.

  2. Kook deze gedurende1 minuut.

  3. Spoel deze nadien af onder koud water.

  4. Snijd de appel in kleine blokjesen meng dit samen met de sinaasappel zeste, breng op smaakmet wat arachideolie, witte wijnazijn, peper en zout (vinaigrette).

  5. Kook de eitjes, pel ze nadien en hak dit fijn met een mes.

  6. Werk af met wat vinaigrette van sinaasappel, ricotta, gehakte eitjes, grijze garnalen en wat kervel en eetbare bloemen.

In samenwerking met Zucsu

ZUCSU is voor alle mensen die gezond, koolhydraatbewust eten belangrijk vinden en helpt mensen met diabetes bij het bepalen van de koolhydraten in het gerecht.
Zucsu-logo

2 Comments
  • Caroline
    Posted October 20, 2022

    Wat doe je met de koolrabi? Rauw of gekookt?

    • Eva Puelinckx
      Posted October 25, 2022

      Dag Caroline, de koolrabi is rauw. Eet smakelijk

Leave a reply
Recipe Rating




Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.