Omelet met spek spinazie geitenkaas en tomaatjes

Soms heb je geen zin om te koken. Je hebt geen tijd en eigenlijk ook geen energie meer over na een langswerkdag. Een pizza halen of een pizza in de oven gooien kan dan heel verleidelijk zijn. Die oven doet z’n werk wel, ondertussen kan jij lekker op de bank bijkomen van de dag. Maar, hoe lekker de pizza ook kan smaken, veel energie ga je er niet van krijgen. Gevolg? Na de pizza voel je je eigenlijk helemaal niet beter en bovendien gaan je bloedsuikers alle kanten op.
Wanneer ik vroeger me liet verleiden tot deze voeding, had ik een hele nacht, plus zelfs voormiddag nodig om mijn bloedsuikerspiegel terug in balans te krijgen.
Daarom dat ik graag met jullie eenvoudige recepten deel die je niet veel tijd en energie kosten en waarbij je bloedsuikers stabiel blijven.
Als je nou in dezelfde tijd, met weinig energie, een maaltijd op tafel zou kunnen zetten die je wel energie geeft en die ook nog echt fantastisch smaakt (en zelfs echt smaakt als comfort food, dat is wat we tenslotte op zo’n moment willen). Zou je daar dan voor gaan? Probeer dit eens uit!

Omelet met spek spinazie geitenkaas en tomaatjes

Ingredienten

  • 3 eieren
  • 50 gr baconreepjes
  • 200 gr spinazie
  • 3 rondjes zachte geitenkaas, ik gebruik soms fetakaas
  • 2 tomaten in blokjes gesneden

Bereiding

  1. Klop de 3 eieren op in een schaal. 

  2. Bak de bacon in een koekenpan en voeg later de spinazie toe tot spinazie bijna geslonken is. 

  3. Meng dit geheel in de schaal met het eiermengsel en doe dit terug in de pan om je omelet te bakken! 

  4. Scheur de geitenkaas in stukjes en verdeel over je omelet.

  5. Deksel even op de pan, tot de eitjes gestold zijn, en klaar!

1 Comment
  • Thérèse Tiddens
    Posted March 8, 2020

    Beste Charlotte,
    Zou ik ook jouw recepten mogen ontvangen. Ik ben diabetes en gebruik alleen insuline in de ochtend en in de avond. Daarnaast gebruik ik 4 medicijnen voor mijn bloeddruk.
    Heb onlangs een TIA gehad. Je recepten zijn best smaakvol. ALvast mijn dank.
    Met vriendelijke groet Thérèse Tiddens.

Leave a reply