Forelmousse met amandelbrood

Wil je graag slim, snel, simpel en diabetesproof koken? Dan is deze heerlijke ‘forelmousse’ zeker een aanrader.

Orthomoleculair koken geeft jouw immuunsysteem een boost.

Als jouw afweersysteem een zetje nodig heeft, kan je maar beter je eetpatroon gezond houden. Een orthomoleculaire levensstijl is veel eenvoudiger dan de naam laat vermoeden. Je kan deze levenstijl het best omschrijven in drie kernwoorden: evenwichtig, gevarieerd en vooral gezond.

Deze forelmousse past dan ook perfect in dit orthomoleculair plaatje.

Het gaat momenteel in onze westerse wereld de verkeerde kant met onze dagelijkse voedingsgewoontes. We eten steeds ongezonder en eenzijdiger met een tekort aan gezonde en essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten en voedingsstoffen als gevolg. Deze tekorten kunnen onvermijdelijk leiden tot (ernstige) gezondheidsproblemen.

Je doet er dus goed aan om twee of drie keer per week vis te eten. Kies je voor vette vis, zoals wilde zalm, paling, tonijn, forel, makreel, haring en ansjovis, dan geef je je lichaam een boost aan omega 3-vetzuren. Verse vis past heerlijk bij een warme maaltijd, en vis uit blik is lekker bij een slaatje.

Welke vis vang jij het best in je kookpot?

In de Colruyt kan je eventueel deze forelfilets gebruiken.

Forelfilets

Ingredienten

  • 100 ml volle of zure room
  • 1 citroen
  • 1 verse kruiden koriander/peterseie/dille
  • 1 pijpajuin
  • 1 snuifje peper en zout
  • 1 scheutje olijfolie
  • forel

Bereiding

  1. Verdeel de forel in stukjes en doe die met de zure room en wat peper in een mengkom. Pureer met de mixer of met cutter.

  2. Snij de pijpajuin fijn, pers je citroen en voeg dit bij het forelmengsel. Proef en kruid eventueel bij met wat peper en zout en giet er een scheutje olijfolie in. Zet in de koelkast tot gebruik.

  3. Neem een stukje amandel of ketobrood en verdeel er de forelmousse over. Werk af met Pachagreens, microgroenten en wat citroenzeste.

Tip: je kan dit ook met andere vissoorten maken : probeer eens met gerookte zalm of met een stukje kabeljouwfillet dat je over hebt van een andere maaltijd.  

Leave a reply
Recipe Rating
Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.