Klantervaringen

Ik heb Charlotte leren kennen via haar Facebook posts “Celebrate live with diabetes”. De positieve boodschap, de toon waarin deze posts geschreven zijn trokken onmiddellijk mijn aandacht en die van nauwe familieleden. Het kennismakingsgesprek gaf me zin om anders naar mijn diabetes te kijken na 44 jaar diabetes. Ik ben nu veel bewuster bezig met samenstellen van mijn maaltijden. Van louter uitrekenen van koolhydraatporties naar maaltijdplanning en koolhydraatbewuster eten. De gerechtjes die Charlotte voorstelt zijn een rijke bron van inspiratie en ook zeer lekker. Wat ik bijzonder vind aan de coachingsessies is dat naast voeding, ook welzijn, gevoel, lichaamsbeweging, tijd voor jezelf  in overweging worden genomen. Na 5 coachings is mijn HbA1c reeds gedaald van van 7,4% naar 6,4%. En ben ik reeds enkele kilootjes lichter. Ik heb het korte traject van 5u verlengd met een traject van 12uur omdat ik overtuigd ben dat de sessies me nog zelfzekerder zullen maken.

Filip M. (44), Type 1 diabetes.

Charlotte pioniert vanuit de unieke combinatie van ervaringsdeskundige enerzijds en professional anderzijds in het coachen van diabetici en hun naastbetrokkenen, zodat leven mét diabetes niet meer alleen een last maar ook een lust kan worden, zodat de ziekte niet meer hun hele leven bestuurt maar dat zij zelf weer het stuur van hun leven in handen krijgen.  Zij sluit zich hiermee aan bij een nieuwe medische stroming die o.a. uitgedragen wordt door de Nederlandse verenigingen ‘Arts en leefstijl’ en DAI, groeperingen van artsen die gedreven door nieuw onderzoek de aanpak van diabetes en andere aandoeningen willen verschuiven van focus op medicatie naar focus op voeding, beweging en lifestyle. Medicamenteuze en andere medische behandeling blijft hierbij belangrijk (en blijft het domein van de arts) maar wordt niet meer als belangrijker gezien dan wat de persoon zelf kan bijdragen aan de aanpak van zijn ziekte en het bevorderen van zijn gezondheid. Ook de invalshoek van de stroming van de Positieve Gezondheid zit helemaal in dezelfde lijn. De Nederlandse arts Machteld Huber introduceerde er het begrip in 2012. In het concept Positieve Gezondheid wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk de eigen regie te voeren. Dat CM, één van onze grootste Belgische ziekenfondsen, zich achter dit begrip schaart en van hieruit zelfs zijn naam wil veranderen van Ziekenfonds naar Gezondheidsfonds, geeft aan dat de tijd rijp is voor een shift.
Charlotte is helemaal mee in dit verhaal en staat paraat om haar rol hierin op te nemen, naast en liefst zij aan zij met de behandelende artsen, met het empathische hart van de ervaringsdeskundige en met de kennis en het inzicht van de professional!

Patricia Vanoutrive, arts, coach en docent in Vives

Vooraleer ik aan een zwangerschap kon beginnen denken, moest mijn HbA1c naar omlaag. Ik had niet verwacht dat ik na 4 maanden al een verschil van 1,5% zou zien. Iedereen met diabetes verdient een coach zoals Charlotte.

Emmelie (23), Deep Dive Traject, reeds 12 jaar Diabetes Type 1

Emmelie (23), Deep Dive Traject, reeds 12 jaar Diabetes Type 1

Na 6 maanden coaching zit mijn HbA1c al bijna rond 7%. Ik ben zelfs al meer dan 4 kilo’s kwijt en voel me een stuk beter in mijn vel. Dat was me zonder de hulp van Charlotte nooit gelukt. Zelfs mijn diabetesverpleegkundige in het ziekenhuis vond mijn resultaten opmerkelijk beter. Ik voel dat ik nu zelf verder kan.

Annelies (38),  Deep Dive Traject, mama van twee kinderen en meer dan 12 jaar diabetes

Annelies (38), Deep Dive Traject, mama van twee kinderen en meer dan 12 jaar diabetes

Ik volgde bij Charlotte een traject van 6 maanden. Ik lijk wel een andere mens. Niet alleen mijn diabetes is veel beter onder controle, ik voel me ook veel energieker, gelukkiger én heb minder stress op het werk. Charlotte houdt me op het juiste pad. Om de zes weken spreken we af. Want terug naar hoe het vroeger was? No way!

Filip (47), zelfstandig ondernemer en meer dan 42 jaar Diabetes Type1

Al 7 jaar lang werk ik naar verbetering. De klassieke aanpak en diëten hielpen me niet. In tegendeel, mijn klachten werden steeds erger. Ik voelde me doodmoe en sleepte me door de dag. Mijn gewicht steeg, mijn darmen waren uit balans en op het werk kon ik ­­­maar moeilijk functioneren…
Charlotte haar coaching neemt je hele levensstijl onder de loep. Je leefstijl verbeteren is een werk van lange adem. Je kan moeilijk alles in één keer wijzigen, maar Charlotte luistert en voelt aan waar ze jouw support kan zijn.

Mijn resultaat liegt er niet om. Mijn Hba1c zit terug op 5%.

Ik kan mijn stress beter onder controle houden en de kilo’s gaan er langzaam maar zeker op een gezonde manier af.

BEDANKT Charlotte!

Kim (42), zwangerschapsdiabetes gehad, insuline-resistentie en verhoogd risico op diabetes type 2.

Kim (42), zwangerschapsdiabetes gehad, insuline-resistentie en verhoogd risico op diabetes type 2.

Ik bleef maar sukkelen met allerlei kwaaltjes na mijn burn out en had nog steeds weinig energie. Heel wat bezoekjes aan de huisarts, een resem coaches, bloedafnames en zelfs een controle in de slaapkliniek leverden niets op. Alles was ‘in orde’. Ik voelde mij niet begrepen. Tot ik bij Charlotte terechtkwam. Ze weet waarover ze spreekt en begrijpt schommelende bloedsuikerspiegels als geen ander. Mijn hongeraanvallen, gebrek aan energie en trillen waren niet meer dan symptomen waarvoor ze telkens een oplossing wist. Op haar aanraden ben ik strikt op mijn voeding gaan letten om zo die bloedsuikerspiegel weer onder controle te krijgen.  Al na 4 weken merkte ik een duidelijk verschil. Intussen zijn we bijna 6 maanden verder. Ik heb in die tijd, weliswaar met vallen en opstaan, een mooi traject afgelegd. Charlotte heeft mijn ogen geopend en me ook echt gesteund wanneer het moeilijker ging. Daarvoor zal ik zal haar eeuwig dankbaar zijn.

Isabelle (36), Deep Dive programma, Herstellende van Burn Out en Insulineresistentie

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.