Diabetes type 1 werd een jaar geleden vastgesteld bij mijn zoontje Matthias

We maakten kennis met de glucoserollercoaster

Ongeveer een jaar geleden werd type 1 diabetes vastgesteld bij mijn zoontje. Vol goede moed begonnen we aan de nieuwe levenswijze met koolhydraten tellen, BG opvolgen en insuline spuiten – gesteund door het diabetescentrum en verzekerd van het feit dat hij ‘nog steeds alles mag eten wat hij wil’. Al snel ontdekten we de grenzen van deze levenswijze en maakten we kennis met de glucoserollercoaster; van hoog naar laag en weer terug, met de nodige frustraties tot gevolg. Vooral op school was het heel lastig om zijn BG stabiel te houden, waardoor hij regelmatig aan de kant moest blijven omwille van een hypo en niet kon meedoen met zijn klasgenootjes.

Ik volgde Charlotte haar social media al een tijdje en was onder de indruk van de resultaten en stabiele bloedsuikers die toch mogelijk bleken te zijn. Toch bleef ik sceptisch, want mijn zoontje is een moeilijke eter… steevast zei hij altijd dat hij geen groentjes lust.

Stabiele bloedsuikers op school!

Maar dankzij de babysteps van Charlotte ging het stukje bij beetje beter en beter en zag en voelde mijn zoontje ook de voordelen van deze vernieuwde en gezondere levenswijze.
Stabiele bloedsuikers op school!
Geen hypo’s meer die hem aan de kant hielden; zelfs niet op schoolreis of tijdens de sportdag!
De juf merkte ook een duidelijke verbetering in zijn concentratie op school en dat werd op het einde van het schooljaar ook heel duidelijk met een prachtig rapport!

Maar bovenal bracht deze gezondere levenswijze ons allemaal rust.

Gedaan met die vervelende glucoserollercoaster!

De babysteps die we namen leidden ook naar een verbeterde HbA1c van 6,4%.
Wij zijn nu helemaal overtuigd en werken verder op de ingeslagen weg die Charlotte ons getoond heeft! Op naar de volgende babysteps, binnenkort start ik met het opvolgtrajct ‘next level’!

Liefs,

Mama van Matthias

“Matthias was tijdens de verschillende sessies vooral geïntrigeerd door de glucoserollercoaster. Van alle nieuwe voeding die hij probeerde wilde hij weten wat dat met zijn bloedsuiker zou doen… Door de tips van Charlotte leerden we heel veel nieuwe producten kennen. Hij was dan ook heel blij met alle nieuwe én vooral lekkere dingen die hij ontdekt heeft die er toch voor zorgen dat zijn bloedsuikers stabiel blijven. Want dat is voor hem de grootste motivatie: lekkere dingen eten zonder een daaropvolgende hypo of hyper, zodat hij de hele dag ongestoord zijn ding kan doen en gewoon kind kan zijn.”

 

Mama van Matthias  volgden samen het  Slim eten voor Diabeten traject en starten met Next Level.

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

 

Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.