Bakken zonder meel is heel anders dan met elastische gluten deeg maar daarom niet minder lekker. Deze broodjes kan je perfect op voorhand bereiden en vervolgens bewaren in zakjes per 2 of 3 stuks in de diepvries. Ik haal ze uit wanneer ik zin heb en steek de broodjes even in de oven.
Ideaal om op een gezellige zondagochtend jullie smaakpapillen te verwennen.
TIP
Wil je wat meer smaak aan je broodjes geven, voeg dan wat Provençaalse kruiden of rozijntjes, of look en olijven toe.
Low Carb of Keto broodjes met amandelmeel
Ingredienten
- 200 gr amandelmeel
- 50 gr ground psyllium husk poeder
- 12 gr glutenvrij bakpoeder
- 1 kl ongeraffineerd zeezout
- 3 kl appelazijn
- 325 ml gekookt water
- 4 eiwitten
- 25 gr sesamzaadjes of maanzaadjes
Bereiding
-
Verwarm de oven tot 175°C.
-
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
-
Breng het water aan de kook.
-
Doe de appelazijn en de eiwitten in de kom terwijl je met een handmixer het deeg mengt en voeg het water toe.
Mix niet te lang zodat de consistentie van de deeg behouden blijft.
-
Rol kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een bakpapier. Je kan sesam- en/of maanzaadjes toevoegen als topping.
-
Zet ze onderaan in je oven en bak ze 50 tot 60 minuten, afhankelijk van de grootte van de gerolde broodjes.
-
Ze zijn klaar als je even op een broodje klopt en het klinkt hol.
-
Serveer met verse boter en beleg naar keuze.
6 Comments
Nelleke
Ben ze nu aan het maken 🙂 Deeg is lekker kleverig en bouncy, even gegluurd in de oven en ze zijn heerlijk gerezen 😉 En ze ruiken ook super lekker!
Nelleke
Ik heb ze vandaag voor de eerste keer gemaakt. Het deeg werd lekker kleverig en bouncy. Bolletjes gerold en in de oven geknald. Ze begonnen al redelijk snel te rijzen. Had ze jammer genoeg niet lang genoeg gebakken, want ze waren nog niet volledig gaar vanbinnen. Maar wel OVERHEERLIJK!!! Volgende keer wat langer bakken en dan zijn ze PERFECT. Echt een aanrader!!!
Saar
Hoi! wat is dit een fijn recept, heerlijke broodjes komen zometeen uit de oven! 🙂
Ik heb een vraagje: hoe kun je het beste de broodjes (het deel dat niet in de vriezer gaat) bewaren?
Groetjes,
Saar
Charlotte
Dag Saar,
Je kan een broodzakje best in de koelkast bewaren- en dan kort even in de oven of zelfs gewoon zo op eten.
Groetjes,
Charlotte
Nele
Een topper! Sinds ik ze ken, maak ik ze wekelijks. Heb nu wel vloeibaar eiwit in flessen in de supermarkt gekocht: ik had een overdosis eigeel dat ik steeds moest verwerken. 😉
Echt lekker!
Een vraagje: de maanzaad of sesamzaad: gooi je die bij de droge ingrediënten in het deeg? Of enkel om er bovenop te strooien?
Charlotte Pots
Super! Ik strooi die er gewoon beven aan op. Dat oogt zo wat mooier en feestelijker hè!?
Betreft je eigeel: goede tip hoor! Maar ik verwerk mijn eigelen in een omelet en voeg wat water of kokosmelk toe om het luchtiger te maken.