Frambozen flan met kokosmelk, pistache noten en citroen zeste

Deze heerlijke flan met frambozen is super lekker, een hap zomers genot, bij een kop thee en is makkelijk te maken. De flan bevat uiteraard weinig koolhydraten. Dit is echt comfort food voor lekkerbekken en smakelijk in al haar eenvoud.

459 kcal 12gKH per portie
133 kcal 3.5gr KH per 100g

Ingredienten

  • 2 dl kokosmelk (Suzi Wab)
  • enkele drupjes stevia
  • 5 g gelatinebladeren
  • 1/2 sap van een citroen
  • 100 g frambozen
  • pistachenoten

Bereiding

  1. Week de gelatinebladeren in koud water.

  2. Verwarm 1dl kokosmelk, laat daarin de geweekte gelatine smelten. 

  3. Niet meer verder verwarmen! 

  4. Voeg enkele drupjes stevia, citroensap en het overige kokosmelk toe. Meng dit alles. 

  5. Leg enkele frambozen in een glas, over giet met de kokosvloeistof en plaats dit ongeveer 4h in de frigo.

  6. Werk af met enkele frambozen en gebroken pistachenoten. 

  7. Rasp er schil van citroen over voor een mooie frisse toets. 

frambozen flan met kokosmelk, pistache noten en citroen zeste

Leave a reply
Recipe Rating