Zijn sardines gezond? Jazeker!
Sardines, ook wel pelsers genoemd, is een vette vissoort. Deze visjes zijn rijk aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA, arachidonzuur en vitamine A en D en geven je immuunsysteem een boost. Ze zijn een heerlijke lekkernij die vooral erg populair is in Portugal.
Combineer de visjes met koriander-walnoten pesto en het feest kan beginnen!
Zelfgemaakte pesto is zo gebeurd en is honderd maal lekkerder dan uit een potje. De walnoten pesto is een smaakvol alternatief voor de klassieke pesto met pijnboompitten. Walnoten zitten vol van gezonde vetten, polyfenolen (antioxidanten), mineralen en vitaminen. Je kan de pesto een paar dagen bewaren in de koelkast. Het koriander kruid is niet alleen hyp en trendy, het is tevens heel gezond en bevat cineool, dat een ontstekingsremmende eigenschap kent.
Smakelijk!
Ingredienten
- 1 teen knoflook
- 8 halve walnoten
- 1 bosje verse koriander
- halve groene peper
- 4 el olijfoilie
- 1 el citroensap
- 10 sardientjes
- grof zeezout
Bereiding
-
Pel de knoflook.
-
Hak de walnoten, groene peper, de knoflook en de koriander heel fijn en meng goed.
(eventueel met de keukenrobot)
-
Roer er drie eetlepels olijfolie en het ciroensap door.
-
Breng het mengsel op smaak met zout.
-
Was de sardientjes en dep ze droog.
-
Bestrijk ze met olie en bestrooi ze met grof zeezout.
-
Verhit de grillpan of een grote braadpan.
-
Bak de sardientjes aan een kant circa 2-3 minuten, keer ze om en bak ze aan de andere kant ook circa 2-3 minuten.
-
Serveer de sardientjes met de korianderpesto en garneer met een frisse salade.
1 Comment
De Wachter Wim
Bedankt voor de wekelijkse tips / recepten