Low Carb of Keto broodjes met amandelmeel

Bakken zonder meel is heel anders dan met elastische gluten deeg maar daarom niet minder lekker. Deze broodjes kan je perfect op voorhand bereiden en vervolgens bewaren in zakjes per 2 of 3 stuks in de diepvries. Ik haal ze uit wanneer ik zin heb en steek de broodjes even in de oven.
Ideaal om op een gezellige zondagochtend jullie smaakpapillen te verwennen.

TIP
Wil je wat meer smaak aan je broodjes geven, voeg dan wat Provençaalse kruiden of rozijntjes, of look en olijven toe.

Low Carb of Keto broodjes met amandelmeel

Servings 8

Ingredienten

  • 200 gr amandelmeel
  • 50 gr ground psyllium husk poeder
  • 12 gr glutenvrij bakpoeder
  • 1 kl ongeraffineerd zeezout
  • 3 kl appelazijn
  • 325 ml gekookt water
  • 4 eiwitten
  • 25 gr sesamzaadjes of maanzaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 175°C. 

  2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.

  3. Breng het water aan de kook.

  4. Doe de appelazijn en de eiwitten in de kom terwijl je met een handmixer het deeg mengt. 

    Mix niet te lang zodat de consistentie van de deeg behouden blijft. 

  5. Rol kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een bakpapier. Je kan sesam- en/of maanzaadjes toevoegen als topping. 

  6. Zet ze onderaan in je oven en bak ze 50 tot 60 minuten, afhankelijk van de grootte van de gerolde broodjes.

  7. Ze zijn klaar als je even op een broodje klopt en het klinkt hol.

  8. Serveer met verse boter en beleg naar keuze.

Leave a reply