Presentatie Medtronic: Technologie & leefstijl

Eerder deze week nodigde Medtronic me uit om te spreken over mijn levensmissie: mensen met diabetes begeleiden naar een gezond en gelukkig leven, mét diabetes. Heb je het gemist? Geen nood! Je kan de online sessie herbekijken via deze link.  

medtronic 2

Diabetes is topsport

Elke dag opnieuw vraagt het je volle aandacht. 24/24. 7 op 7, zonder vrije dag. Na meer dan 27 jaar met diabetes weet ik hoe eenzaam en vermoeiend een chronische ziekte kan voelen. Hoe zwaar de diabetesrugzak kan wegen. Jarenlang heb ik tegen mijn ziekte gevochten. Tot het spreekwoordelijke licht uitging. Mijn burn-out hield me een spiegel voor. Ik moest en zou begrijpen waarom mijn lichaam deed wat het deed en wou zelf weer achter het roer van mijn leven kruipen. Het begin van een boeiende ontdekkingsreis. Ik schoolde me om tot NLP- en lifestylecoach en orthomoleculair gezondheidsexpert en ontdekte mijn diepste missie: anderen met diabetes helpen om hun gezondheid weer op de rails te krijgen. Het moeilijk, eenzame parcours dat ik zelf achter de rug heb wil ik anderen graag besparen.   

Diabetes: meer dan cijfers 

HBA1C, TIR, TAR… Bij diabetes lijkt alles om cijfers te draaien. Natuurlijk vormen die waarden een belangrijk deel van de puzzel, maar cijfers vertellen niet het volledige verhaal.  

Bij diabetes draait het om zoveel meer. Je bloedsuikers controleren start bij begrijpen hoe je bloedsuikerspiegel zich gedraagt. Welke triggers doen jouw glucosewaarden de hoogte inschieten? Pas als je dat helemaal begrijpt, kan je actie ondernemen wanneer nodig. Meten is weten. Je arts of DVK kan je adviseren over nieuwe technologische snufjes die jouw glucosecontrole helpen vergemakkelijken. Verandering brengt altijd wat weerstand teweeg, maar probeer te kijken naar de voordelen die het biedt. Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de diabeteswereld. Het is altijd slim om op zoek te gaan naar een betere manier om voor je diabetes te zorgen.  

medtronic 2

Meer dan technologie  

Diabetes kan niet wachten. Jouw gezondheid verdient de beste hulp. Technologie maakt een chronische ziekte als diabetes leefbaarder en biedt heel wat voordelen. Maar er is meer. Ik heb altijd geloofd dat er naast insuline nog andere manieren moesten bestaan om diabetes onder controle te krijgen. Het resultaat van mijn zoektocht naar een beter diabetesmanagement zijn mijn acht leefstijlpijlers. Deze kan je nalezen op mijn website www.diabeteslifestylecoach.be. Naast voeding vormen ook je mindset, persoonlijke doelen, stressmanagement, hormonen, slaap en beweging de basis voor een gelukkig leven, mét diabetes. De juiste kennis en expertise helpen jou om het beter te doen en voorgoed van die glucoserollercoaster af te stappen.  

Ben jij klaar voor de volgende stap en vast van plan je eigen diabetesexpert te worden?  

Jij verdient je eigen dream team. Iedereen met diabetes verdient een eigen dream team. Een team met één doel: jou gezonder te maken en niet ziek te houden. Een netwerk van artsen, diabetesverpleegkundigen, coaches, personal trainers, psychologen en collega-diabetici dat essentiële inzichten biedt om beter met je diabetes om te gaan. Ieder levert een onmisbaar stukje in jouw diabetespuzzel. Want diabetes draait om zoveel meer dan wilskracht.  

Geluk zit niet in jouw boedsuikerspiegel, toch?  

Medtronic

Wat doet een diabetescoach?  

  • Een one size fits all oplossing die voor iedereen met diabetes werkt, bestaat niet. Tijdens coaching gaan we op zoek naar jouw struikelblokken. Aan de hand van een gepersonaliseerd plan leer jij ze herkennen en aanpakken.  
  • Tijdens coaching staren we ons niet blind op het verleden, maar zoeken we naar oplossingen. De juiste tools helpen jou om kansen te zien in plaats van beperkingen. Je diabetes wil je iets vertellen!
  • Als diabetescoach geloof in een holistische aanpak. Want jij bent zoveel meer dan je schommelende glucosespiegel. Ik leer je je lichaam beter begrijpen. Met kleine aanpassingen verander jij je leven.  
  • Ik help je om jezelf én je diabetes weer op de eerste plaats te zetten. 

Medtronic 2

 Wil je meer weten? Geef me gerust een seintje! Ik help je graag op weg.  

 Liefs,  

Charlotte

 It all starts with you…

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?
Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.