Het tweede LifeMe congres “Levensstijl als medicijn”: zeer geslaagd

Levensstijl als medicijn en chronische ziekten

Op 16 november 2019 waren ruim 200 zorgverleners, beleidsmakers, patiënten, mantelzorgers en andere geïnteresseerden aanwezig. Centraal stond uiteraard de levensstijl als medicijn voor chronische ziekten en hoe dit structureel in de gezondheidszorg zou kunnen (moeten?!) worden toegepast. Nog te vaak wordt hier geen aandacht aan besteed bij de behandeling terwijl steeds meer wetenschappelijk research de voordelen aantoont van een gezonde levensstijl bij het voorkomen en behandelen van ziekten.

Dit congres stond in het teken van levensstijl en chronische aandoeningen, de rol van voeding op veroudering, de impact van beweging en ademhaling en de samenhang tussen het microbioom/de darmflora en ons brein. Maar uiteraard was er ook ruime aandacht voor onze mentale gezondheid en veerkracht en de invloed van het milieu en klimaat op ons welzijn.

Belangrijke sprekers

Tijdens de pauze kon wie wil een (gesigneerd) boek kopen van sprekers Pascale Naessens, Reginald Deschepper, Hendrik Cammu, Elke Van Hoof, Christina Van Geel – die ook presentatrice van het congres was -, Marijke de Couck en Ralf Caers. De boeken gingen vlot over de toonbank.

Je levenstijl als medicijn

Stress & Burn out

In het spoor van ikigai

Aan het roer van NV mezelf

 

 

 

 

 

Het congres voorzag ook dit jaar duidelijk in de groeiende behoefte bij alle betrokkenen aan meer evidence-based en best practice kennis op lifestylegebied en chronische ziekten.

Nieuwsgierig naar het congres van 2020?

Vanaf medio januari 2020 kunt u het hele programma, presentaties en een korte video-impressie van het congres LifeMe terugvinden.

Tijdens het jaar probeer ik mijn steentje bij te dragen tijdens de bestuursvergaderingen die bijdragen aan een grotere droom : mensen inspireren en motiveren en aanzetten om hun leefstijl te optimaliseren. Leesftijl heeft wel degelijk een grote impact en positief effect op jouw gezondheid. Als diabeteslifestylecoach zie ik elke dag de positieve gevolgen van leefstijlveranderingen op iemands leven en algemeen welzijn.

LifeMe Congres
Dr Kris Verburgh, auteur van De voedselzandloper

Quality of Life

De QOL (=quality of life ) gaat er enorm op vooruit als je de leefstijlpijlers dagelijks kan integreren in je leven. Ook je bloedsuikerspiegel vaart er wel mee.

Zelf voel ik me dankzij mijn nieuwe levensstijl veel zelfzekerder en ook beter in mijn vel. Ik heb 70 procent minder insuline nodig dan vroeger. Mijn HbA1c staat op 5.2 procent, met stabiele waarden en een mooie TIR (70-125mg/dl).
Ik kan lotgenoten uit eerste hand tips geven over hoe ik dat zelf bereikt heb.

De succesverhalen op mijn site zijn het levende bewijs van wat mensen bereikt hebben via coaching en een andere kijk op diabetes.
Coaching is geen genezing, maar ik leer je wél hoe je meer kan halen uit het leven. Zodat je een waardevol leven kan leven mét diabetes.

Charlotte

 Celebrate life with diabetes -It all starts with you…

Meer info over het congres 2019.

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?
Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.