Charlotte vond haar droomjob!

Op een dag vind je de job van je leven. Maar daarvoor moet je durven springen.
Aan Stepstone vertelt Charlotte waarom ze afscheid nam van haar job in de commerciële zakenwereld en werk maakte van haar échte missie: diabeten helpen hun gezondheid te verbeteren”

Met een licentiaat handelswetenschappen op zak was een job in de commerciële zakenwereld voor Charlotte Pots (43) de logische stap.

Een burn-out dwong haar om het anders te doen. “Dankzij mijn burn-out en diabetes vond ik mijn echte missie: diabeten helpen hun gezondheid te verbeteren”


“Vijftien jaar lang heb ik voor een grote multinational gewerkt, actief in de fast moving consumer goods”, vertelt Charlotte Pots. “Een innovatieve sector. Ik werd omringd door gedreven collega’s die, net als ik, wilden groeien en had veel vrijheid.” Als accountmanager spendeerde Charlotte vele uren op de baan, op weg naar klanten.

Contact met mensen en oplossingen bedenken voor hun problemen: daar word ik blij van. Nadenken over strategieën om hun winstmarges te vergroten, ideeën aanreiken rond visibiliteit, promoties en jaarplannen opzetten… Als creatieve denker haalde ik er veel energie uit. Ik was er ook heel goed in.” Maar werken bij een ambitieuze multinational had een keerzijde.

“Het vroeg veel. Als perfectionist legde ik steeds meer druk op mezelf. Dat begon ten koste van mijn gezondheid te gaan. Ik heb diabetes type 1, een chronische auto-immuunziekte, die toen bijna als een extra fulltime job aanvoelde.”
Langzaam maar zeker nam stress de bovenhand. “Ik belandde in een burn-out. Ja, ik deed mijn job graag. Maar het was niet vol te houden. Achteraf gezien is die burn-out een cadeau geweest. Het deed me inzien dat ik mijn gezondheid niet langer kon verwaarlozen en het tijd was voor een andere aanpak.

Een nieuwe start

Charlotte schoolde zich om tot orthomoleculaire gezondheidsexpert en diabeteslifestylecoach. “Natuurlijk heeft me dat slapeloze nachten gekost. Zou de business die ik voor ogen had aanslaan? Zijn mensen er klaar voor, want bloedsuikermanagement is relatief nieuw.” De stap naar zelfstandige vergt ook een gedachtenswitch. “Je moet investeren.

Na 15 jaar de financiële zekerheid van een vaste job loslaten, deed mijn hart toch een tikje sneller slaan. Ik ben heel dankbaar dat mijn man ondernemend meedenkt en me steunt in elke stap die ik zet. Achter elke sterke vrouw staat een sterke man (lacht).”

droomjob-diabetes

Focus op gezondheid

Spijt van haar beslissing heeft Charlotte geen seconde gehad.

“De vrijheid en uitdagingen die me vroeger zoveel voldoening gaven, ervaar ik vandaag nog meer. Als diabetescoach reik ik mijn klanten de tools aan om hun gezondheid naar een hoger niveau te brengen. Om weer in hun kracht te staan. Ik stimuleer hen om uit de slachtofferrol te stappen en zelf aan het roer te staan van hun gezondheid, met diabetes.” Bloedsuikermanagement is daarbij belangrijk, maar niet het enige.

“Ik geloof in een holistische aanpak, waarbij de noden van mijn klanten centraal staan. Het hobbelige, tijdrovende parcours dat ik zelf doorlopen heb, wil ik hen besparen. Oplossingen bieden wanneer een ander ze niet ziet: het was vroeger mijn sterkte en dat is het nog steeds. Maar vandaag richt ik me op ons hoogste goed: je gezondheid.

droomjob-diabetes

Blijven groeien

Als ondernemer moet je blijven groeien. “Ik blijf me bijscholen en wil blijven evolueren, als persoon en ondernemer. Dat kan ik alleen maar aanraden. Durf stil te staan bij wie je bent, zodat je vooruit kan gaan. Weet dat angst een illusie is die je jezelf aanpraat. Spring, en kijk waar je uitkomt. Vaak is de sprong veel leerrijker dan stilstaan, want dan komt burn-out of bore-out om de hoek loeren.” Als loontrekkende vond Charlotte dat ze in hokje moest passen.

Vandaag kan ik mijn creativiteit veel meer aanspreken. Het matcht helemaal met wie ik ben. Ik ben mijn burn-out én mijn diabetes enorm dankbaar. Ze liggen aan de basis van mijn carrièreswitch.” De onderneemster zit nog boordevol plannen.

“Ik wil graag ook andere ondernemers gaan begeleiden. Ondernemers weten als geen ander hoe belangrijk een gedisciplineerde werkethiek is voor de opbouw van hun bedrijf. Maar onbewust belemmeren velen hun productiviteit door de verkeerde voedingskeuzes te maken. Wat heb je aan een bedrijf dat grote winst draait als je gezondheid failliet is? Bloedsuikerstabilisatie is dé basis van een sterke gezondheid en mindset. Dat beseffen we te weinig. Het is mijn missie om een pionier te zijn en anderen daarbij te helpen.”

Artikel verschenen in Stepstone

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Een écht online magazine VÓÓR en DÓÓR diabeten.
Het EERSTE én het mooiste DIABUDDY MAGAZINE van België en Nederland.
Met als doel jou goed te laten voelen, beter voor jezelf te zorgen en te verbinden met gelijkgestemden.
Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

 

Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.