Charlotte wilt lotgenoten inspireren naar een gelukkig leven, mét diabetes!

Gym Junkies.nl  geloven niet in diëten, maar wel in een levensstijl waarin je jezelf niets verbiedt. Mindset, support & genieten staan bij ons centraal.

Gym-Junkie-Media

Lees je liever het artikel op hun website Gymjunkies? Klik dan hier!

Gezond en gelukkig leven mét diabetes, het kan! Als diabetescoach leer ik mijn klanten elke dag met een andere bril naar diabetes kijken. Want keuzes en kansen in het leven? Die zijn er in overvloed! Maar eerlijk? Er is een tijd geweest dat ik het zelf niet geloofde.

Ik was 14 toen ik de diagnose type 1 diabetes kreeg. Het zou allemaal wel meevallen, dacht ik. Volgens de dokter mocht ik alles blijven eten. ‘Het liefst light en 5 keer per dag, mét aangepaste insulinedosis.’ Maar zo simpel was het niet. Diabetes is er 7 op 7, 24 uur op 24 uur.

Bij elke hap of slok, bij elke beweging, inspanning en gedachte schoot het door mijn hoofd. Wat zou het effect zijn op mijn suikerwaarden? Ook mijn kinderwens ging gepaard met prestatiedrang en extra verantwoordelijkheden. Je wil het fantastisch doen en je bloedsuiker als een perfectionist controleren, voor jezelf en de baby! Te hoge bloedwaarden kunnen je baby immers in gevaar brengen.

Slaaptekort, kopzorgen, te weinig tijd voor mezelf en de manier waarop ik snelle koolhydraten zoals pasta, brood of koeken elke keer met insuline wegspoot, zorgden voor extreme pieken en dalingen in mijn bloedsuikerspiegel. Mensen denken dat diabetes vooral om voeding draait, maar nog zoveel meer factoren spellen een rol. Al die pieken en dalingen veroorzaken moodswings en vreten energie. In 2016 raakten mijn lichaam én geest volledig uitgeput. Een heftige periode, maar tegelijkertijd een belangrijk keerpunt. Mijn burn-out leerde me eindelijk mijn diabetes aanvaarden. Ik veranderde mijn levensstijl en schoolde me om tot orthomoleculair gezondheidsexpert en NLP-lifestylecoach. Zo ontdekte ik mijn diepste missie: mensen met diabetes helpen om hun gezondheid weer op de rails te krijgen.

Gymjunkies-Media-Charlotte

Als kind, tiener, student, moeder, partner, werknemer… Met diabetes is het leven altijd net een beetje anders. Na 27 jaar met diabetes weet ik hoe zwaar de diabetesrugzak weegt. Maar gelukkig weet ik ook dat het anders kan. Waar ik vroeger hoge suikerpieken of -dalingen respectievelijk opving met extra insuline of een blikje cola, hou ik mijn bloedsuikerspiegel al jarenlang stabiel met natuurlijke en onbewerkte voeding. Wandelen, goed slapen en yoga doen wonderen voor mijn stressniveau en bloedwaarden. Natuurlijk heb ik nog insuline nodig, maar mijn dosis is 70 procent lager dan voor ik mijn levensstijl veranderde. Met kleine aanpassingen kan je zoveel energieker in het leven staan! Dat wens ik iedereen met diabetes toe.

Medicatie blijft een belangrijke bondgenoot. En het is fantastisch dat insulinepompen en technologie het diabetesleven makkelijker helpen maken, maar als je niet begrijpt wat er met je lichaam gebeurt, zet het geen zoden aan de dijk. Diabetes is geen exacte wetenschap. Jouw bloedsuikerspiegel laat zich (helaas) niet zomaar sturen. Ik geloof dat er naast de reguliere aanpak meer nodig is. Om in je kracht te staan met diabetes is het cruciaal dat je begrijpt wat je aandoening inhoudt. Dat je weet hoe je lichaam werkt én wat het echt nodig heeft.  Dat je weer durft vertrouwen in je eigen kunnen. Met een gezonde levensstijl en mentale support ligt een actief en waardevol leven binnen ieders handbereik. Het helpt je bloedwaarden te verbeteren. Misschien heb je zo zelfs minder insuline nodig!

Tip: Lukt het je niet om in je eentje werk te maken van gezonde leefgewoonten? Dan is coaching misschien iets voor jou. Neem gerust contact met me op. Diabetesmanagement is mijn passie! Ik luister graag naar je verhaal.

Liefs,

Charlotte

Gym-Junkie-Media

 It all starts with you…

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

 

Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.