Mijn Hba1C is gedaald naar 6,6

Augustus 2017 zal ik niet vlug vergeten, het voelde als een donderslag bij heldere hemel. Ik kreeg de diagnose diabetes type LADA na een bloedafname in het ziekenhuis. De ziekte was voor mij geen onbekende aangezien mijn mama ook diabetes type 1 heeft en dit al meer dan 30 jaar, toch werd ik verrast.

21 jaar geleden had ik al zwangerschapsdiabetes tijdens de zwangerschap van mijn jongste zoon. Na de geboorte is dit terug gestabiliseerd tot plots 3 jaar geleden (ik was net 50 jaar geworden)  ‘diabetes’ terug de kop op stak.

Ik was enorm moeilijk te regelen, veel schommelende waarden, met steeds aanpassingen aan mijn insulineschema. Ik voelde me niet goed bij deze continue wisselende bloedsuikers, want deze hadden impact op mijn energiepijl. Ik stond dadelijk boven de 200mg/dl en de tijd dat ik ‘goed’ stond was schaars. (zie voorbeeld grafiek)

Veronique insuline schema voor

Via mijn osteopaat ben ik in contact gekomen met de KPNI in Melle, daar hebben ze mij doorverwezen naar Charlotte. Vanaf ons eerste gesprek had ik al een goed gevoel bij haar. Ik legde mijn laatste hoop in haar handen.Diabetes is een specialisatie en je merkt snel zelf het resultaat.

Mijn hba1c was toen bij start van het traject 7,4%. Op zich misschien geen ramp maar mijn bloedsuikerwaarden gingen van hoog naar laag en alle kanten uit en ik had erg weinig grip op mijn diabetes.

Charlotte heeft voor iedereen wel wat wils maar ik heb gekozen voor een 1-op-1 traject van 3 maanden . Ik moet zeggen dat ik zéér aangenaam verrast was van het resultaat dat ik in zo korte tijd behaald heb. Na 6 sessies heb ik met eenvoudige leefstijltips o.a. voeding, nieuwe diabetestools en een aangepaste denkwijze  is mijn hba1c gedaald naar 6,6% in 3 maand tijd.  Mijn dagelijkse grafieken zien er veel stabieler uit, en heb veel minder schommelingen (zie foto grafiek)
Veronique grafiek na
Bovendien heb ik tijdens de dag ook meer energie en sta ik ’s morgens fitter op. 

Mijn sportprestaties zijn ook beter : ik zwem erg graag. Tot voor kort ging ik wekelijks zwemmen, maar nu zwem ik 2 lengtes (50m) meer in dezelfde tijd dan voordien. Fantastisch toch?

Charlotte is een prachtige lieve dame met erg veel kennis van diabetes, echt een aanrader.

Veronique

Leave a reply