Kokosyoghurt met chiazaadjes afgewerkt met frambozen

De Griekse stijl opnieuw uitgevonden. De Coco Greek Style van Abbot Kinney’s is de perfecte balans tussen gladheid en dikte. Deze yoghurt is verrijkt met amandelproteïnen en heeft hetzelfde vetpercentage als de oude Griekse yoghurt. En precies zoals je van een Griekse yoghurt mag verwachten, heeft het een subtiel zuur nasmaakje. Perfect voor het maken van vegan tzatziki bijvoorbeeld, of gewoon lekker puur natuur. Ik ben er zot van! Heerlijk bij herontbijt of als tussendoortje.

Ingredienten

  • 350 kokosroom of kokos yoghurt
  • 5 verse aardbeien of frambozen (hou eentje apart voor de afwerking)
  • 3 koffielepels vanille extract 
  • 1 koffielepel Chiazaad
  • verse munt

Recipe Notes

Neem de kokosboom, je besjes en vanille; mix ze samen in de blender of met je mixer.
Voeg nadien het chiazaad toe.
Doe het in leuke glaasjes of kleine weckbokaaltjes.
Werk af met enkele fijn gesneden aardbeischijfjes of mix tot een coulis.
Versnipper de munt.

 

Abbot kokosyoghurtDeze kokosyoghurt is zacht romig, lekker zoet en wat zuur door de frisse smaak van kokos. Bovendien is deze yoghurt suikervrij. Deze (vaak) veganistische vervanger van gewone yoghurt of kwark is koolhydraatarm en zit bomvol gezonde vitaminen en mineralen. Dit product kan ook gegeten worden door mensen die geen lactose kunnen verdragen. Ik merk zeer vaak dat er heel wat diabeten gevoelig zijn voor lactose, deze hebben hier dus baat bij. Dit product is verrijkt is met calcium en vitamine B12, die voornamelijk in dierlijke producten voorkomen.

Leave a reply
Recipe Rating




Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.