Tomatensalsa

Tomaten, deze kleurrijke en lekkere smaakmakers kleuren in de zomer vaak mijn bord. Zeker als ik zoals nu in Frankrijk ben en tomaten in alle kleuren Vande regenboog kan vinden.
Met een paar ingrediënten en met weinig tijd kan je dit lekkerse gerechtje ineen mum van tijd op tafel zetten. Tomatensalsa. In een paar minuten klaar met een handvol ingrediënten. Lekker als dipsaus met een zadencracker, of een kaascracker of probeer eens als dip bij wat stokjes komkommer of koolrabi of bij een lekkere omelette.

Ingredienten

  • 500 gram rijpe tomaten
  • flinke bos peterselie of koriander naar smaak - basilicum kan ook
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 8 zongedroogdetomaatjes 
  • 1/2 komkommer of augurkjes
  • 1 limoen
  • 1/2 chilipeper
  • pure olijfolie/EQ olie

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in kleine blokjes.

  2. Breng op smaak met peper en zout. 

  3. Snipper de ui en pers de knoflook. 

  4. Meng ze met de tomatenblokjes.

  5. Snij ook de zongedroogde tomaatjes in zéér fijne blokjes. 

  6. Ik voeg ook soms komkommer en enkele augurkjes toe om de bite nog iets te versterken. 

  7. Hak de peterselie of koriander fijn en schep door het tomatenmengsel. 

  8. Pers de limoen uit en voeg naar smaak toe. 

  9. Voeg een fijngehakte chilipeper toe voor een extra spicy tomatensalsa.(deze kan je er ook uitlaten) 

  10. Laat 5 tot 10 minuutjes staan en proef of er nog extra koriander, peper, zout of limoensap toegevoegd moet worden.

Leave a reply
Recipe Rating




Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.