Gebrande prei met kokosmelk en amandelen

Dit heerlijk gerechtje maakte ik in samenwerking met chef Stefaan De Proft- restaurant Pacht 26.

“Chef/sommelier Stefaan is steeds op zoek naar lekkers. Zo reist hij regelmatig naar Oost-Europa om zijn mooie wijnkaart te stofferen. Ook de vroegmarkt kent geen geheimen voor hem. Het stimuleert zijn creativiteit, dat merkt u aan de subtiele combinaties en verbazende smaken. De plezier-kwaliteitverhouding is hier top!”

775 kcal  46 gr KH  (per portie)
73 kcal  4.4gr KH (per 100gr)

Hierbij werd wel een volle portie kokosmelk en wijn genomen.

Smakelijk!

Ingredienten

  • 2 preistengels (van gemiddelde grootte)
  • geroosterde amandelen
  • 1 dl kokosmalk Suzi Wan genomen (verschilt volgens het merk)
  • 0,5 dl witte wijn
  • peper & zout
  • takjes zeekraal
  • kervel
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 2 dl aracideolie

Bereiding

  1. Verwarm lichtjes (50°) aracideolie en meng met het currypoeder. 

  2. Tip! Doe dit zeker enkel dagen op voorhand zodat de olie alle smaak opneemt. 

  3. Snij de prei in stukken en stoom deze voor 10 minuten.

  4. Brand deze daarna met een Creme brulée brander.

  5. Laat de witte wijn en kokosmelk samen koken. Breng op smaak.

  6. Serveer in een dieper bord de prei, voeg er een koffielepel curryolie bij. 

  7. Leg er enkele rauwe takjes zeekraal bij. 

  8. Overgiet met het sausje van kokosmelk en werk af met wat verse kervel.

  9. Dit kan vegetarisch als ook met een stukje gestoomde vis of kip erbij.

 

Leave a reply
Recipe Rating