Dit heerlijk gerechtje maakte ik in samenwerking met chef Stefaan De Proft- restaurant Pacht 26.
“Chef/sommelier Stefaan is steeds op zoek naar lekkers. Zo reist hij regelmatig naar Oost-Europa om zijn mooie wijnkaart te stofferen. Ook de vroegmarkt kent geen geheimen voor hem. Het stimuleert zijn creativiteit, dat merkt u aan de subtiele combinaties en verbazende smaken. De plezier-kwaliteitverhouding is hier top!”
775 kcal 46 gr KH (per portie)
73 kcal 4.4gr KH (per 100gr)
Hierbij werd wel een volle portie kokosmelk en wijn genomen.
Smakelijk!
Ingredienten
- 2 preistengels (van gemiddelde grootte)
- geroosterde amandelen
- 1 dl kokosmalk Suzi Wan genomen (verschilt volgens het merk)
- 0,5 dl witte wijn
- peper & zout
- takjes zeekraal
- kervel
- 1 koffielepel currypoeder
- 2 dl aracideolie
Bereiding
-
Verwarm lichtjes (50°) aracideolie en meng met het currypoeder.
-
Tip! Doe dit zeker enkel dagen op voorhand zodat de olie alle smaak opneemt.
-
Snij de prei in stukken en stoom deze voor 10 minuten.
-
Brand deze daarna met een Creme brulée brander.
-
Laat de witte wijn en kokosmelk samen koken. Breng op smaak.
-
Serveer in een dieper bord de prei, voeg er een koffielepel curryolie bij.
-
Leg er enkele rauwe takjes zeekraal bij.
-
Overgiet met het sausje van kokosmelk en werk af met wat verse kervel.
-
Dit kan vegetarisch als ook met een stukje gestoomde vis of kip erbij.