Presentatie bij Abbott-Motivatie & Diabetes

Ik geloof niet in toeval. De dingen die op je pad komen, zijn vaak precies die zaken die je nodig hebt. Toen Abbott me vroeg om voor een groep van 100 diabeteseducatoren te spreken over mijn ervaringen als diabetescoach én T1 diabeet, wist ik dat ik die kans niet mocht laten schieten.  

Leven met een chronische ziekte is een fulltime job. Als kind, tiener, student, moeder of werknemer… Met diabetes is het leven altijd net een beetje anders. Diabetes is topsport en stelt je elke dag opnieuw voor keuzes. Het onzichtbare karakter maakt diabetes voor de buitenwereld vaak moeilijk te vatten.  Heel wat mensen met diabetes voelen zich alleen staan. Ze vechten tegen zichzelf én hun ziekte. Dat moet écht anders. Dus gaf ik op 3 juni het beste van mezelf tijdens de presentatie en vertelde ik over mijn levensmissie: mensen met diabetes op weg helpen naar een gezond en gelukkig leven. Mensen met diabetes helpen bij het realiseren van hun dromen: 

1. De droom van een stabielere bloedsuikerspiegel   

Koolhydraten tellen en bloedsuikerwaarden monitoren: het beheerst het leven met diabetes. Mensen met diabetes hebben nood aan TOOLS die meteen resultaat geven op de meter. Bruikbare en duidelijke tips die de bloedsuikerspiegel in balans helpen houden.

abbott 

 2. De droom van meer energie 

Van high naar low. Van low naar high. Die voortdurende glucoserollercoaster is ongelooflijk vermoeiend. Ook wie diabetes heeft verdient een normaal energieniveau.  

energie3. De droom van een betere  relatie met voeding   

Wat kan wel en wat kan niet? Door alle tegenstrijdige informatie weten velen niet meer wat goed is. Diabeten verlangen naar lekkere voeding die hun lijf en ziel voedt.  

voeding

4. De droom van nieuwe gewoontes die vol te houden zijn

Velen willen te veel, te snel en voelen zich gefaald omdat ze telkens in dezelfde valkuil lopen. Gedaan met loze beloftes! Ze hebben een haalbare aanpak nodig die werkt én bij hen past.  

uitstel

5. De droom van een gezonder gewicht zonder honger

Hypo’s en suikercorrecties kunnen het gewicht omhoogduwen. Insuline stimuleert de vetopslag. Met slimme eetgewoonten ligt een gezond en stabiel gewicht binnen handbereik.  

honger

 6. De droom van een leven met diabetes, in hun kracht 

Velen willen hun diabetes verstoppen, ook al weten ze diep vanbinnen dat ze anders zijn.  Door hun ware zelf te herontdekken, herwinnen ze zelfvertrouwen. Het helpt hen om verantwoordelijkheid te nemen over hun gezondheid én hun diabetes.  

Wat voelde het spannend om voor zo’n gevulde virtuele zaal te spreken! Maar de reacties achteraf waren geweldig. Alweer een zaadje geplant om mensen met diabetes nog beter te begeleiden! Medische opvolging door artsen blijft belangrijk, net als glucosecontrole. Maar er is meer nodig. Gezonde leefgewoonten en een  positieve  mindset  helpen minstens evenveel om van de glucoserollercoaster stappen. En daarover geraak ik nooit uitverteld.  

Wil je graag meer weten of ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen?  

Contacteer me gerust! Ik ben er graag voor jou.  

Liefs,  

Charlotte

 It all starts with you…

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

 

Leave a reply

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.