Hormonen

Evenwicht als sleutel

Hormonen houden ons lichaam draaiend.
Ze sturen onze organen aan en regelen alle belangrijke lichaamsprocessen in ons lijf. Bij heel wat ziekten en aandoeningen ligt een hormonaal tekort of onevenwicht aan de basis. Ook bij diabetes.

Terwijl er maar liefst vijf hormonen zijn die je bloedsuikerspiegel kunnen verhogen, is er maar eentje sterk genoeg om precies het tegenovergestelde te doen: insuline. 

Wat jij in je mond stopt, bepaalt hoeveel insuline je lichaam nodig heeft. Voeding speelt dus een belangrijke rol om die hormoonhuishouding weer in evenwicht te brengen. En ook beweging en stressreductie helpen de balans herstellen.

Vaak hebben de schildklier en bijnieren – belangrijke hormonenleveranciers – extra ondersteuning nodig. Niet alleen een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zet hun werking onder druk. Ook langdurige stress is een belangrijke boosdoener.

Als orthomoleculair therapeut help ik jou een inzicht te krijgen in jouw hormoonhuishouding. Met de juiste voeding en – indien nodig – voedingssupplementen kunnen we de hormonenproductie bijsturen en het evenwicht herstellen.

Gratis Diabuddy lifestyle magazine: voor en door diabeten

Maar liefst 55 pagina’s, boordevol waardevolle tips, succesverhalen en inspirerend diabetesnieuws.
Download dit magazine en neem alvast één stap in de juiste richting.