Ik ben zo blij dat mijn hbA1c nu op 5,8 % (na 3 maand) staat

Ik was zes toen ik de diagnose type 1 diabetes kreeg.

Plots moest ik meten, spuiten, voeding afwegen en heel wat laten. Niet evident voor een kind, maar gelukkig stond de medische wereld niet stil. Op mijn twaalf ging ik voor een insulinepomp, jaren later zette ik na lang twijfelen de stap naar de sensor. Intussen kan ik niet meer zonder.

Hoewel mijn HbA1c’s goed zaten – rond de 6,5% – heb ik toch beslist om Charlotte in te schakelen

Als dertiger droom ik stilaan van een zwangerschap. Een periode waarbij ik zeker goed wil staan, voor mezelf én de baby. Drie maanden lang focusten we op voeding. Charlotte gaf me zoveel nieuwe inzichten.

Na de eerste sessie bij Charlotte kwam er erg veel nieuwe info op me af : ergens wel confronterend, (want we denken alles al te weten), maar eigenlijk bleek dat er nog veel informatie miste. Ik heb nu niet alleen minder hoogtes en laagtes, maar ook stabielere waarden. Iets dat me bij een zwangerschap én ook nadien enorm zal helpen.

Ik ben zo blij dat mijn hbA1c nu op 5,8 % (na 3 maand) staat en niet langer veroorzaakt wordt door vele hypo’s. Natuurlijk zijn er nog dagen waarop ik zin heb in iets zoets, maar nadien is er weer een nieuwe dag en weet ik hoe ik verder kan.

Bedankt voor je begeleiding Charlotte 👍!

Liesbeth

Leave a reply