Wortelsoep met gember

Dé soep die bij elke winter op het menu staat, is wortelsoep. Een klassieker.
Combineer deze heerlijke wortelsoep met gember en je hebt een veelheid van smaken die als een symfonie samen matchen.

Is gember wel gezond?

Jazeker! Deze plant zit boordevol mineralen zoals kalium, magnesium, koper, mangaan en rijk aan vitamines.
De traditionele Chinese geneeskunde wordt gember gebruikt vanwege zijn immuun versterkend en ontstekingsremmende werking.
Smakelijk!

Ingredienten

  • 700 gr regenboogwortels instukken van 2 cm gesneden
  • 100 gr rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 10 gr verse gember
  • 3 gr kaneel poeder
  • 1 gr canyennepeper
  • 45 gr kokosolie
  • 1 liter water
  • 4 gr Himalaya zout
  • 4 gr zwarte peper
  • 10 gr platte peterselie of koreander

Bereiding

  1. Maak alle groenten schoon en snij het in kleine stukjes

  2. Smelt de kokosolie in de pan op middelmatig vuur. 

  3. Bak de wortelstukjes met de ui en knoflook kort en onder constant roeren totdat de ui glazig wordt.

  4. Voeg het water en de geraspte gember toe.

  5. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe.

  6. Kook alles zonder deksel op een middelmatig tot laag vuur totdat de wortel zacht gewordenis.

  7. Meng met een staafmixer in de pan de soep totdat er een glad geheel ontstaat

  8. Serveer in een bord of kom en garneer met de verse peterselie

Leave a reply