Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen Magazine

Doe het beter met diabetes.

Gezond en gelukkig leven mét diabetes, ik leer het mijn klanten elke dag. Toch is er een tijd geweest dat ik zelf niet geloofde dat het kon. Jarenlang worstelde ik met mijn diabetes type 1. In het klassieke zorgsysteem vond ik niet de steun die ik zocht. Ik miste een supporter, iemand die mijn pijn écht kon voelen. De glucoserollercoaster zoog me compleet leeg, tot in 2016 het licht uitging. Een heftige periode die me dwong om mijn gezondheid weer in handen nemen. Ik schoolde me om tot orthomoleculair gezondheidsexpert en NLP- en lifestylecoach en ontdekte mijn diepste missie: lotgenoten helpen om hun gezondheid weer op de rails te krijgen. Want met de juiste tools ligt een actief en waardevol leven binnen ieders handbereik.

Diabetes Type 1 genezen kan (helaas) nog niet. Toch heb je meer touwtjes in handen dan je denkt.

Dankzij insuline is diabetes al lang geen dodelijke ziekte meer. Medicatie blijft een belangrijke bondgenoot, maar je hebt nog zoveel meer tools in je gereedschapskoffer. Door er zélf voor te zorgen dat je bloedglucose niet te snel stijgt, zal je vanzelf minder insuline nodig hebben. Zelfs kleine levensstijlaanpassingen hebben een groot effect, ook bij zwangerschapsdiabetes, prediabetes en diabetes type 2. Je gezondheid weer op de eerste plaats zetten kan ervoor zorgen dat jij met minder (of zonder) medicatie verder kan. En daar varen jij én het gezondheidssysteem wel bij. Ben je er klaar voor?

Haal de beste voeding uit de natuur

Kiezen voor voeding die bij je lichaam past brengt je bloedsuikerspiegel, je medicatiedosis én het risico op complicaties omlaag. Die ommezwaai vraagt extra moeite, maar zorgt al snel voor een positief effect op je bloedsuikerspiegel.

Beweeg en boost je insulinegevoeligheid

Beweging is bij diabetes nog belangrijker. Het doet je gevoeligheid voor insuline toenemen, waardoor jij minder medicatie nodig hebt. Met een aantal dagelijkse oefeningen kom je al een heel eind.

Leer kansen zien

Wat wil JIJ anders? Pas wanneer je doelen helder zijn, kan je werken aan verandering. Een professional kan je helpen om je knelpunten bloot te leggen en samen een plan van aanpak uitdokteren.

Vervang inspanning door ontspanning

In onze druk-druk-druk maatschappij is zelfzorg geen evidentie. Bij diabetes brengt stress  nog een extra probleem met zich mee. Studies hebben aangetoond dat stresshormonen je bloedsuikerspiegel doen schommelen. Ga op tijd op de rem staan!

Een goede nachtrust voor een goede insulinewerking

Wist je dat een verstoorde nachtrust voor onstabiele bloedsuikerwaarden zorgt? Slaaptekort beïnvloedt ook je eetlust: al na enkele slechte nachten stijgt je zin in ongezonde snacks. Zorg voor een goed evenwicht tussen activiteit en rust.

Samen staan we sterk

Jij verdient je eigen dreamteam. Een positieve omgeving brengt rust in je hoofd en maakt je gelukkig. Ook het omgekeerde is waar. Energievretende relaties putten je uit. Wees er alert voor.

Hormonen: evenwicht als sleutel

Bij vele aandoeningen ligt een hormonale disbalans aan de basis. Ook bij diabetes. De juiste voeding, beweging en stressreductie helpen die hormoonhuishouding te herstellen.

Een gelukkig leven met diabetes type 1 is mogelijk. Bij diabetes type 2 kan je de klok zelfs terugdraaien!

 It all starts with you!

Maar je hoeft het niet alleen te doen. Voel je dat er naast je doktersbezoeken meer mogelijk is? Wil je graag begeleiding van iemand die weet wat het is en begrijpt waarom je bloedsuikerspiegel doet wat hij doet? Praat dan met een diabetescoach. Die kan je net dat duwtje in de rug geven, waardoor het je wél lukt om je diabetes in toom te houden. En volop in je kracht te staan mét diabetes.

Meer info op www.diabeteslifestylecoach.be, of op Facebook en Instagram.

Lees artikel hier

PS: Ben je net gestart met insulinebehandeling en heb je last van een wazig zicht. No worries! Je lichaam heeft even tijd nodig om aan te passen. Die veelvoorkomende klacht verdwijnt over het algemeen vanzelf!  

Benieuwd naar wat mijn klanten vinden? Neem een kijkje bij succesverhalen op mijn website.

Boek online je gratis kennismakingsgesprek

Dagelijks krijg ik de vraag:
“Charlotte, hoe kan ik mijn HbA1c verlagen?”

In mijn e-book vertel ik je welke TOOLS helpen om jouw HbA1c onder controle te houden.

Klaar om jouw gezondheid een boost te geven?

 

 

Leave a reply