Ga terug

Servings 2

Ingredienten

  • 100 g groene aspergetips in 3 gesneden
  • 200 g paksoi zonder loof in stukjes van 1 cm gesneden
  • 50 g wortel blokje, klassiek gekookt
  • 50 g groene selder klassiek gekookt
  • 50 g ajuin gehakt
  • 25 stuks kokkels
  • 3 sneden pancetta =16,80 g
  • 100 g kaas, mascarpone
  • topje munt
  • 250 g water  brons, Belgisch
  • olijfolie 
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de pancetta ham (7 sneden) drogen in de oven op 70°

  2. Snij de sjalot in ringen van een halve centimeter en meng dit met olijfolie.

  3. Stoof dit even op het vuur. 

  4. Voeg  het water toe en gaar er de gesneden groenten in. 

  5. Kruid goed. 

  6. Voeg de gesloten schelpen van kokkels toe samen met de 3 sneden pancetta die je zelf nog eens in reepjes hebt gesneden 

  7. Laat ongeveer nog  1 minuutje koken tot de schelpen open zijn. 

  8. Giet de minestrone in een diep bord. 

  9. Schep er in het midden een beetje mascarpone op. 

  10. Breek er het krokante spek over en wat geplukte munt.