Ga terug

Servings 2 personen

Ingredienten

  • 3 filets van fazant (100gr per filet)
  • 1 ei
  • 0,5 dl room (20%)
  •  pistache noten
  • 3 sneetjes gerookt spek
  • peper en zout
  • knolselder

Bereiding

Voor de gevulde fazant

  1. Snijd 1 filet van fazant in stukjes en voeg het vlees samen met 1 ei in een blender met wat peper en zout.  

  2. Voeg 0,5dl room toe en mix tot een gladde massa.  

  3. Snijd de overige filets in twee maar niet volledig door.  

  4. Plooi de filets open en bestrijk ze met de vulling.  

  5. Kruid nog even bij en leg er enkele pistachenoten op. 

  6. Rol voorzichtig op en omwikkel met het gerookte spek.  

  7. Neem een stuk aluminium papier en boter dit lichtjes in.  

  8. Leg de gevulde filet erop en rol dicht als een snoepje.  

  9. Bak 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200° 

  10. Tip: Door het garen in het aluminiumpapier blijft het vlees mooi rond en sappig.  

Voor de puree 

  1. Kook ¼ knolselder gaar met wat zout en pureer deze.  

  2. Snijd een 10tal rauwe spruiten in fijne plakjes en bak ze kort in boter.  

  3. Meng de spruitjes onder de puree en werk af met een goede afkruiding.  

  4. Tip! Hou enkele blaadjes van spruitjes (kort even mengen met olijfolie en witte wijnazijn) en pistachenoten over als decoratie.